Wasze przepisy: Gulasz Bia?oruski

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Gulasz Bia?oruski

Sk?adniki:
  • 40 dkg piersi kurczaka (2 albo 3 piersi)
  • ry?
  • 6 ?y?ek m?ki ziemniaczanej i 2 ?y?ki pszennej do panierki
  • olej
  • do zalewy:
  • p? ?y?ki soli
  • 2 ?y?ki wdki
  • p? ?y?ki magi
  • 1 ?y?ka wody
  • 1 ??tko
  • pieprz
  • do sosu cytrynowego:
  • 4 p?askie ?y?ki cukru
  • p? szklanki roso?u z proszku
  • 2 ?y?ki wody
  • p? ?y?eczki soli
  • ?y?eczka m?ki ziemniaczanej
  • 1 ?y?ka oleju
  • sok z 1 cytryny
Sposb przygotowania:
  • 1. mi?so pokroi? na drobne cz??ci (szeroko?ci ok. p? palca doros?ego cz?owieka)
  • 2. przygotowa? zalew?: po??czy? wszystkie sk?adniki zalewy, w?o?y? do niej mi?so i zostawi? w lodwce na ok. 12 godzin (najlepiej przygotowa? wieczorem i zostawi? w lodwce na noc)
  • 3. wyj?? mi?so z zalewy
  • 4. obtoczy? kawa?ki w zmieszanych razem m?kach ziemniaczanej i pszennej
  • 5. sma?y? mi?so na oleju (nie za d?ugo!, a? si? zarumieni?)
  • 6. przygotowa? sos cytrynowy: sk?adniki po??czy? i zagotowa? w garnku, przykry? i podawa? gor?cy (nale?y go zrobi? przed samym podaniem)
  • 7. gor?ce mi?so wyk?ada? na ugotowany przedtem ry? i polewa? gor?cym sosem cytrynowym, mo?na doda? ananasy lub brzoskwinie z puszki jako dekoracj? :)
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Martta
martta_k2@poczta.onet.pl
Gulasz Bia?oruski

2.6666666666667
Gosowao: 3 osb

Dodaj opini o Gulasz Bia?oruski:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5