Wasze przepisy: zapiekane piersi z kurczaka lub indyka

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

zapiekane piersi z kurczaka lub indyka

Sk?adniki:
  • piersi kurczaka lub indyka ile kto chce zale?y jak du?a ma by zapiekanka
  • cebule pokrojone w kr??ki
  • majonez
  • ketchup
  • woda
Sposb przygotowania:
  • piersi z kurczaka lub indyka usmazyc tradycyjnie (w panierce). Nast?pnie w ?aroodpornym naczyniu przek?adac warstwami schaby i cebul? w kr??kach (na wierzchu powinny byc cebule, ale tylko kilka , nie ?a?owac ich za to pomi?dzy schabami). Ca?o?c zalac sosem (podana jest 1 porcja do powielania - trzeba jej zrobic tyle, aby sos dotyka? ostatnie schaby od spodu). Sos: 1/2 szklanki wody, 6 ?y?ek ketchupu i 1 ?y?ka majonezu - ca?o?c dok?adnie rozbe?tac. Zapiekank? piec pod przykryciem w temperaturze 180-200 stopni. Piec a? sos b?dzie g?sty a schaby dobrze go wch?on? (b?d? mi?ciutkie i dadz? si? ?atwo przedzielic nawet ?y?eczk?. Smacznego.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): lucynka
ldjk@o2.pl
zapiekane piersi z kurczaka lub indyka

2.75
Gosowao: 4 osb

Dodaj opini o zapiekane piersi z kurczaka lub indyka:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5