Wasze przepisy: filet z kurczaka w zio?ach

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

filet z kurczaka w zio?ach

Sk?adniki:
  • Porcja dla 2 osb:
  • 2 filety z kurczaka
  • zio?a prowansalskie (3 ?y?ki)
  • margaryna
  • bazylia
  • sl i pieprz
  • ?mietanka (18%)
  • woda
Sposb przygotowania:
  • Filet dok?adne umy? i pokroi? w drobn? kostk?. Sma?y? na margarynie do momentu zarumieniena. Pozosta?y t?uszcz odla?. patelni? z mi?sem postawi? na ogie? i zala? ?mietank? wcze?niej rozcie?czon? z woda w proporcji 2:1. wszystko dusi? pod przykryciem. gdy zacznie g?stnie? doda? zio?a. dusi? przez 5 minut od czasu do czasu mieszaj?c. na koniec doda? drobno posiekan? bazyli? i doprawi? do smaku. SMACZNEGO;)
Uwagi:
 
najlepiej smakuje z br?zowym ry?em i winem;) ilo?? ?mietanki dodajemy wg w?asnych upodoba? (wi?cej lub mniej sosu) ja dodaj? zazwyczaj 250 gram;)
Przepis doda?(a): Ja:)
filet z kurczaka w zio?ach

2.8
Gosowao: 5 osb
Opinie o filet z kurczaka w zio?ach
Przepis - Misie [13.08 19:29]
Przepis bardzo fajny polecamy. Tylko tych zi? prowansalskich daliby?my troch? mniej. Najlepiej najpierw 2 ?y?eczki, sprbowa? a dopiero potem trzeci?, jak komu? ma?o;P
 
co? nie tak... - judyta [09.09 11:11]
przepis prosty i szybki tylko nie wiem czy ja co? ?le zrobi?am czy zwyczajnie nie ma rewelacji z tym kurczakiem.
 

Dodaj opini o filet z kurczaka w zio?ach:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5