Wasze przepisy: Kurczak z miodem i chili

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Kurczak z miodem i chili

Sk?adniki:
  • 2 filety z kurczaka
  • 2 ?yski miodu
  • 5 z?bków czosnku ( ja daje wi?cej )
  • ziarna sezamu upra?one na z?oto (ale nie za bardzo bo zdominuj? smak)
  • s?odki sos chilli
  • sos sojowy
  • 1/2 papryczki chili
  • imbir (najlepiej ?wie?y, lub 2 p?askie ?y?eczki rozpu?ci? w ?y?ce wody)
  • sól
Sposób przygotowania:
  • Filety pokroi? w paski , w?o?y? do miski doda? starty imbir , 2 z?bki czosnku (oczywi?cie zduszone ), ?y?k? sosu chili, ?y?eczk? sosu sojowego, szczypta soli . Marynowa? min 40 min. w lodówce. Papryczk? drobno posieka? wymiesza? z 3 z?bkami czosnku (utartymi lub zgniecionymi :) ) miód rozpu?ci? w 5 ?y?kach gor?cej wody. Na dobrze rozgrzan? patelnie ( wok rz?dzi) dajemy past? chili-czosnek sma?ymy 30sek , dodajemy kurczaka sma?. 2-3 min szybko mieszaj?c dodajemy p?ynny miód gdy zrobi sie lepki i oblepi kurczaka posypujemy sezamem i szybko podajemy . Smacznego :)
Uwagi:
 
Podawa? z du?? ilo?ci? zimnego piwa :)
Przepis doda?(a): ?asuch
kicekpio@interia.pl
Kurczak z miodem i chili

4.6
Głosowało: 5 osób
Opinie o Kurczak z miodem i chili
Polecam - Marta [07.05 12:28]
Kurczak jest rewelacyjny, niczym si? praktycznie nie ró?ni od kurczaka, który jad?am w wietnamskiej restauracji. Gor?co polecam :)
 

Dodaj opinię o Kurczak z miodem i chili:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5