Wasze przepisy: Kurczak ricolette

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Kurczak ricolette

Sk?adniki:
  • 1 kurczak
  • 100 g cebuli
  • 2 sparzone i obrane pomidory
  • 2 str?ki czerwonej papryki
  • szklanka ?mietany
  • 70 g t?uszczu (najlepiej smalcu)
  • ?y?eczka s?odkiej papryki w proszku
  • sl
Sposb przygotowania:
  • Sprawionego i umytego kurczaka kroimy na 8 cz??ci (odcinamy udka i skrzyde?ka, piersi przekrawamy wzd?u? i nacinamy w poprzek), solimy i odstawiamy na godzin?. Posiekan? cebul? rumienimy na t?uszczu, wk?adamy kurczaka, obsma?amy, podlewamy 2 ?y?kami wody, wsypujemy papryk? i dusimy 25 minut pod przykryciem na ma?ym ogniu. Nast?pnie dodajemy oczyszczon? z nasion, pokrojon? w paski papryk? oraz pomidory i dusimy do mi?kko?ci, ewentualnie dolewaj?c odrobin? wody. Pod koniec duszenia wlewamy osolon? ?mietan?. Potraw? trzymamy jeszcze chwilk? na ma?ym ogniu. Podajemy z kluseczkami galuska (przepis znajdziecie na stronie ).
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Urszula P.
Kurczak ricolette

3
Gosowao: 3 osb

Dodaj opini o Kurczak ricolette:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5