Wasze przepisy: Pasztet z kaczki

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Pasztet z kaczki

Sk?adniki:
  • 60 dag kaczej w?trbki
  • 40 dag piersi kaczki
  • 3 jaja
  • 30 dag zamro?onej s?oniny
  • 40 dag mas?a
  • sl, pieprz
  • marynata:
  • 5 ?y?ek porto
  • 2 ?y?ki winiaku
  • skrka otarta z 1 pomara?czy
  • sos:
  • 50 dag malin (mog? by? mro?one)
  • 1 kg grejpfrutw
Sposb przygotowania:
  • Przygotuj marynat? wymieszaj porto, winiak i skrk? pomara?czow?.
  • W?trbk? i piersi kaczki w?? do marynaty na 12 godzin.
  • Mas?o roztop i ostud?. Mi?so i w?trbk? wyjmij z marynaty i zmiksuj z jajkami. Podczas miksowania dodawaj cienkim strumieniem mas?o. Dopraw sol? i pieprzem. Zamro?on? s?onin? pokrj w cienkie plastry, wy?? ni? form? do pasztetw, wype?nij mas? mi?sn? i piecz 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 85 stopni. Upieczony pasztet ostud? w formie, wyjmij i pokrj w plastry.
  • Nast?pnie przygotuj sos grejpfruty obierz, zetnij z nich albedo i wytnij cz?stki mi??szu (zdejmij dziel?c? je b?onk?). Maliny przebierz. Kilka ca?ych owocw zostaw do przybrania, a reszt? zmiksuj wraz z grejpfrutami. Owoce przetrzyj przez sito i wymieszaj.
  • Pasztet podawaj z sosem, przybrany malinami i cz?stkami grejpfruta.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Tatu?
Pasztet z kaczki

3.4285714285714
Gosowao: 7 osb
Opinie o Pasztet z kaczki
pasztet z kaczki - Krzysztof [07.07 17:51]
Brzmi bardzo, bardzo apetycznie, rzek?bym orgazm kulinarny
 

Dodaj opini o Pasztet z kaczki:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5