Wasze przepisy: Kurczak na soli

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Kurczak na soli

Sk?adniki:
  • Kurczak
  • 1kg soli
Sposb przygotowania:
  • Sl wysypa? na blaszk?, kurczaka umytego po?o?y? na soli i tak piec w piekarniku w 200C. Nie trzeba kurczaka niczym naciera?.
Uwagi:
 
Najlepiej jest zwi?za? n?ki i skrzyde?ka by nie le?a?y na soli. Przepis nie wymaga du?o roboty, a kurczak jest naprawd? dobry :). Tylko trzeba bra? pod uwag?, ?e w trakcie pieczenia woda ucieka z kurczaka i staje si? on du?o mniejszy ni? by? na pocz?tku.
Przepis doda?(a): gabin
Kurczak na soli

4.3333333333333
Gosowao: 3 osb
Opinie o Kurczak na soli
Kurczak na soli - Beata [28.10 16:24]
Jest pyszny z tym ?e ja natar?am go dzie? wcze?niej przypraw? do kurczaka , mia? wspania?y smak w niedzielny obiad ca?y znikn?? z talerzy
 
uwialbiam - ila [13.03 20:42]
Taki kurczaczek wychodzi cudowny, szczeglnie skrka- taka chrupi?ca. dzi?ki za przypomnienie mi tego sposobu. Chocia? ja wol? wersj?, ?e same n?ki k?adzie si? na soli.
 

Dodaj opini o Kurczak na soli:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5