Wasze przepisy: Piecze? w zio?owej skorupce

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Piecze? w zio?owej skorupce

Sk?adniki:
  • 1 kostka roso?u drobiowego Winiary
  • 1 kg fileta z indyka
  • sl
  • pieprz
  • 2 kalarepki
  • 25 dag marchewki
  • 15 dag groszku cukrowego
  • 1 cebula
  • p?czek natki
  • 1/2 p?czka tymianku
  • 2 ?y?ki twaro?ku kremowego
  • 10 dag kremwki
  • 2-3 ?y?ki soku z cytryny
  • 2 ?y?ki zasma?ki b?yskawicznej
Sposb przygotowania:
  • 1. Mi?so natrzyj sol? i pieprzem. Piecz 45 minut w temperaturze 200 stopnii. Na 10 minut przed ko?cem posmaruj mi?so twaro?kiem wymieszanym z posiekanymi zio?ami i cebul?.
  • 2. Z kostki przygotuj ros? drobiowy. Wrzu? do niego pokrojon? marchewk? i kalarep?, gotuj 15 minut. Na 5 minut przed ko?cem dodaj groszek. Polej ?mietank? i sokiem z cytryny. Zag??? zasma?k? b?yskawiczn?.
  • 3. Jarzyny z sosem prze?? na p?misek, na nich umie?? pokrojon? piecze?.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Alicja
Piecze? w zio?owej skorupce

3
Gosowao: 4 osb

Dodaj opini o Piecze? w zio?owej skorupce:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5