Wasze przepisy: Kotlet De Volaille

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
telewizory led

Laptopy

Tablety

Smartfony

Pozycjonowanie sklepu internetowego
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Kotlet De Volaille

Składniki:
  • 2 piersi z kur lub kurczakow
  • 2 lyzki masla
  • 2 male jaja
  • 1-2 lyzki maki
  • 3 lyzki tartej bulki
  • głęboki garnek z olejem lub frytownica
  • sól
Sposób przygotowania:
  • Oczyszczone piersi umyć, osuszyć, lekko pobic tluczkiem. Wzdluz kazdego fileta zrobic naciecie, włożyc do niego łyżke masła i zacisnać brzegi. Filety posolić. Jest jeszcze inna metoda polegająca na rozbiciu mięsa na cienką warstwę tak aby nie porobić dziur. Następnie nałożyć masło i zwinąć w rulon i pozaciskać końcówki aby podczas pieczenia nie wypłyneło masło. Mniej doświadczeni mogą zastapić masło serem żółtym.
  • Roztrzepac jaja, przygotować na talerzykach mąke i przesianą tartą bułke, kotlety panierowac w mące, jaju i bułce, formując w rękach z mięsa stożek. Rozgrzac olej i smażyć w głębokim oleju. Położyc na każdym kotlecie krążek masła i plasterek cytryny. Podawać z zielonym groszkiem lub marchewką .
Uwagi:
 
Porcja dla 4 osob.
Czas przygotow. 30 min.
Przepis dodał(a): Kuroń
Kotlet De Volai

3.9347826087
Głosowało: 46 osób
Opinie o Kotlet De Volaille
Sam smak - Jurek [13.12 21:47]
Uwielbiam jeść de volaille , ale jak zjeździłem Polske długa i szeroką tylko raz zjadłem smacznego kotleta, przyżądzonego z masłem z kostką kości itd, reszta to jest chłam, większość nawet dobrych restauracji bez ostrzeżenia pisze w menu kotlet de volaille a przynosi zawijasa z serem :( , polecam wpisywanie tych restauracji które robią to pożądnie, chętnie tam wpadnę w wolnej chwili. A ten przepis wydaje sie być dobrym .
 
Kotlet De Volalille - karolina [25.01 20:00]
nie wiem jak smakuje ten kotlet wg tego przepisu ale mam zamiar takie przyżądzić .
 
kotlet - bolo [23.03 10:32]
bardzo dobre.
 
ŚWIETNE - TOM [07.07 17:06]
DODAŁBYM SERKA ŻÓŁTEGO. OWIELE LEPIEJ SMAKUJĄ. POZDRAWIAM
 
KOTLET - ASIA [15.08 10:41]
PYCHOTKA
 
kotlet - baha [13.09 9:09]
będe dopiero dziś próbowała to sie okarze co za cudo
 
Kotlet De Volaille - Jola [02.01 11:21]
Można go urozmaicić ubić piersi kurczaka na każdą położyć plasterek szynki , plasterek sera żółtego , posypać przyprawą złoty kurczak, posypać pieprzem , złożyć na pół spiąć wykałaczkami obtoczyć w mące, w jajku, bułce tartej, jeszcze raz w jajku i bułce tartej i piec na patelni na małym ogniu , przystawki to ogórek konserwowy lub sałatki warzywne , życzę smacznego!!
 
Kotlet - Elunia [22.11 13:41]
Jest naprawde pyszny. Wszystkim polecam.
 
kotlet de Volaille - kacha [26.01 12:29]
pyszne ale ja wole z żółtym serkiem
 
DE VOLAILLE - Łukasz z Kraśnika [14.05 10:47]
ja jak robie tego kotleta to do środka wkładam kawałek masła pare pieczarek marynowanych i ser żółty starty a optaczam tak jak tu pisze
 
De Volaille - maciek kucharek [09.07 13:51]
Bardzo dobry:D i smaczny!!!!!
 
De Volaille - Aga [24.11 21:32]
kotlety de volaille sa naprawde super
 
ciemne mięso - jacka [18.01 15:03]
chcę powiedzieć, że białe mięso z kurczaka(tzw. pierś) to cienizna. Wolę kaczkę, albo superr dziczyznę, nawet wołowinę, w sosie żurawinowym(...)
 
kotleciki - magda [17.02 17:51]
ja robie troszke inaczej de volailla bo rozbija płac piersi z kurczaka na cienki płat i do srodka wkladam przesmazone swieze pieczarki odrobine masla i nieduzo startego zoltego sera ummm palce lizac smacznego wszystkim
 
Masło! - zimon [01.08 23:03]
Kotlet de volaille jest dobry z masłem ziołowo czosnkowym...mmmmm...
 
Kwidzyn - Łukasz [25.05 11:03]
Kotlet De Volaille powinien byc w restauracjach. OCENA 5
 
twoj kotlet - Daniel [27.12 16:50]
pamietaj o tym ze piers z kurczaka z serem zoltym to nie DE VOLAILLE!!! nigdy tym nie zastapisz masla!
 
hmm - Ada [19.08 11:50]
Ktoś tu zapomniał o natce pietruszki, a typowy kotlet de volaille to masło i pietryszka w środku.
 
De Volaille - bojandy [29.09 18:18]
Masło do kotleta schładzam ,kroję w słupki" takie podobne wielkością do frytek"a następnie zamrażam.Prawdziwy kotlet jest zawijany,a nie z jakąś kieszonką"to nie ta potrawa"tylko jakiś kotlet.Mogę zaręczyć że tak przygotowane masło w trakcie smażenia nie wypłynie.Warto poświęcić nieco więcej oleju i smażyć kotlety w naprawdę głębokim oleju.Ja zanurzam je całe.Smacznego
 

Dodaj opinię o Kotlet De Volaille:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5