Wasze przepisy: Kotlet De Volaille

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Kotlet De Volaille

Sk?adniki:
  • 2 piersi z kur lub kurczakow
  • 2 lyzki masla
  • 2 male jaja
  • 1-2 lyzki maki
  • 3 lyzki tartej bulki
  • g??boki garnek z olejem lub frytownica
  • sól
Sposób przygotowania:
  • Oczyszczone piersi umy?, osuszy?, lekko pobic tluczkiem. Wzdluz kazdego fileta zrobic naciecie, w?o?yc do niego ?y?ke mas?a i zacisna? brzegi. Filety posoli?. Jest jeszcze inna metoda polegaj?ca na rozbiciu mi?sa na cienk? warstw? tak aby nie porobi? dziur. Nast?pnie na?o?y? mas?o i zwin?? w rulon i pozaciska? ko?cówki aby podczas pieczenia nie wyp?yne?o mas?o. Mniej do?wiadczeni mog? zastapi? mas?o serem ?ó?tym.
  • Roztrzepac jaja, przygotowa? na talerzykach m?ke i przesian? tart? bu?ke, kotlety panierowac w m?ce, jaju i bu?ce, formuj?c w r?kach z mi?sa sto?ek. Rozgrzac olej i sma?y? w g??bokim oleju. Po?o?yc na ka?dym kotlecie kr??ek mas?a i plasterek cytryny. Podawa? z zielonym groszkiem lub marchewk? .
Uwagi:
 
Porcja dla 4 osob.
Czas przygotow. 30 min.
Przepis doda?(a): Kuro?
Kotlet De Volai

3.8958333333333
Głosowało: 48 osób
Opinie o Kotlet De Volaille
Sam smak - Jurek [13.12 20:47]
Uwielbiam je?? de volaille , ale jak zje?dzi?em Polske d?uga i szerok? tylko raz zjad?em smacznego kotleta, przy??dzonego z mas?em z kostk? ko?ci itd, reszta to jest ch?am, wi?kszo?? nawet dobrych restauracji bez ostrze?enia pisze w menu kotlet de volaille a przynosi zawijasa z serem :( , polecam wpisywanie tych restauracji które robi? to po??dnie, ch?tnie tam wpadn? w wolnej chwili. A ten przepis wydaje sie by? dobrym .
 
Kotlet De Volalille - karolina [25.01 19:00]
nie wiem jak smakuje ten kotlet wg tego przepisu ale mam zamiar takie przy??dzi? .
 
kotlet - bolo [23.03 9:32]
bardzo dobre.
 
?WIETNE - TOM [07.07 15:06]
DODA?BYM SERKA ?Ó?TEGO. OWIELE LEPIEJ SMAKUJ?. POZDRAWIAM
 
KOTLET - ASIA [15.08 8:41]
PYCHOTKA
 
kotlet - baha [13.09 7:09]
b?de dopiero dzi? próbowa?a to sie okarze co za cudo
 
Kotlet De Volaille - Jola [02.01 10:21]
Mo?na go urozmaici? ubi? piersi kurczaka na ka?d? po?o?y? plasterek szynki , plasterek sera ?ó?tego , posypa? przypraw? z?oty kurczak, posypa? pieprzem , z?o?y? na pó? spi?? wyka?aczkami obtoczy? w m?ce, w jajku, bu?ce tartej, jeszcze raz w jajku i bu?ce tartej i piec na patelni na ma?ym ogniu , przystawki to ogórek konserwowy lub sa?atki warzywne , ?ycz? smacznego!!
 
Kotlet - Elunia [22.11 12:41]
Jest naprawde pyszny. Wszystkim polecam.
 
kotlet de Volaille - kacha [26.01 11:29]
pyszne ale ja wole z ?ó?tym serkiem
 
DE VOLAILLE - ?ukasz z Kra?nika [14.05 8:47]
ja jak robie tego kotleta to do ?rodka wk?adam kawa?ek mas?a pare pieczarek marynowanych i ser ?ó?ty starty a optaczam tak jak tu pisze
 
De Volaille - maciek kucharek [09.07 11:51]
Bardzo dobry:D i smaczny!!!!!
 
De Volaille - Aga [24.11 20:32]
kotlety de volaille sa naprawde super
 
ciemne mi?so - jacka [18.01 14:03]
chc? powiedzie?, ?e bia?e mi?so z kurczaka(tzw. pier?) to cienizna. Wol? kaczk?, albo superr dziczyzn?, nawet wo?owin?, w sosie ?urawinowym(...)
 
kotleciki - magda [17.02 16:51]
ja robie troszke inaczej de volailla bo rozbija p?ac piersi z kurczaka na cienki p?at i do srodka wkladam przesmazone swieze pieczarki odrobine masla i nieduzo startego zoltego sera ummm palce lizac smacznego wszystkim
 
Mas?o! - zimon [01.08 21:03]
Kotlet de volaille jest dobry z mas?em zio?owo czosnkowym...mmmmm...
 
Kwidzyn - ?ukasz [25.05 9:03]
Kotlet De Volaille powinien byc w restauracjach. OCENA 5
 
twoj kotlet - Daniel [27.12 15:50]
pamietaj o tym ze piers z kurczaka z serem zoltym to nie DE VOLAILLE!!! nigdy tym nie zastapisz masla!
 
hmm - Ada [19.08 9:50]
Kto? tu zapomnia? o natce pietruszki, a typowy kotlet de volaille to mas?o i pietryszka w ?rodku.
 
De Volaille - bojandy [29.09 16:18]
Mas?o do kotleta sch?adzam ,kroj? w s?upki" takie podobne wielko?ci? do frytek"a nast?pnie zamra?am.Prawdziwy kotlet jest zawijany,a nie z jak?? kieszonk?"to nie ta potrawa"tylko jaki? kotlet.Mog? zar?czy? ?e tak przygotowane mas?o w trakcie sma?enia nie wyp?ynie.Warto po?wi?ci? nieco wi?cej oleju i sma?y? kotlety w naprawd? g??bokim oleju.Ja zanurzam je ca?e.Smacznego
 

Dodaj opinię o Kotlet De Volaille:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5