Wasze przepisy: potrawka chi?ska

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

potrawka chi?ska

Sk?adniki:
  • To porcja na 4 osoby
  • 0,5 piersi z kurczaka ( mo?na rwnie? zast?pi? wieprzowin?)
  • 2 du?e pory
  • s?oik czy puszka marnowanej dyni
  • wywar mi?sny (ok 1.5 l. wywaru mo?e by? ros? lub woda z roso?kiem np. WINIARY)
  • curry (du?o jak kto? lubi pikantne rzeczy)
  • 3 ?y?ki oleju do sma?enia
  • sl i pieprz
  • papryka,chilli, czosnek granulowany i inne przyprawy jakie s? po r?k?
  • du?y kubek jogurtu
  • 4 ?y?eczki m?ki zwyk?ej
  • ry? (4 torebki)
Sposb przygotowania:
  • Mi?so kroimy jak kto woli w kostk? lub w paski doprawiamy przyprawami wed?ug uznania i podsma?amy na patelni. Po upieczeniu , ?ci?gamy je z patelni i odk?adamy w ciep?e miejsce. Na tej samej patelni dusimy pokroj?n? w pr??ki por? i posypujemy ja curry (te? wed?ug uznania). Gdy nam si? zeszki to zalewamy j? wywarem i dusimy dalej do momentu wrzenia. Nast?pnie dodajemy odcedzon? dyni? i chwil? dusimy. M?k? mieszmy z jogurtem i dodajemy do potrawki, by ja zag??ci? . Na sam koniec dodajemy upieczone wcze?niej mi?so i jeszcze chwil? wszystko razem dusimy. Podajemy z ry?em ugotowanym na sypko
Uwagi:
 
do potrawki mo?na doda? rwnie? kukurydz? z puszki, papryk? (?wie?? lub marnowan?) i wiele innych rzeczy by wzbogaci? jej smak.
Przepis doda?(a): majka27
dla_ani@o2.pl
potrawka chi?ska

1.9
Gosowao: 10 osb
Opinie o potrawka chi?ska
Heeh - Xsalis [23.05 16:23]
CHodzi mi o uwagi "(swie?? lub Mar[b]y[/b]nowan?) ;]
 

Dodaj opini o potrawka chi?ska:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5