Wasze przepisy: potrawa w sosie drobiowo-nektarnowym z sa?atk? (w sam raz na niedziel?)

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

potrawa w sosie drobiowo-nektarnowym z sa?atk? (w sam raz na niedziel?)

Sk?adniki:
  • 1nektaryna,
  • udka lub skrzyde?ka z kurczaka,
  • wyrobione ciasto na ?l?skie kluski,
  • zestaw sa?atek z niebieskiej i zwyk?ej kapusty,
  • narz?dzia(?y?ka,garnki itp.),
  • mas?o lub margaryn?(0,5 kostkii),
  • warzywa do przystrojenia(np.2 ?odygi pietruszki czy kilka plastrw ugotowanej marchewki),
  • warzywa:
  • -p? surowej marchwi,
  • -1 ?odyge seleru,
  • -2 ga??zki pietruszki,
  • przyprawy (pie[rz czy sl itp.)
  • jogurt naturalny (do zag?szczenia sosu)
Sposb przygotowania:
  • 1.Mi?so nale?y op?uka? i w?o?y? do r?delka i do?o?y? ?wiartk? margaryny czy mas?a.
  • 2.nale?y gotowa? (nazmiae z duszeniem po 15 min.) prze oko?o 1 h
  • 3.Do mi?sa nale?y doda? pokrojone:
  • -marchew,
  • -seler
  • -pietruszk?.
  • 4.W tym czsie prosz? przygotowa? ?l?skie kluski i w?o?y? je do gor?cej wody i gotowa? przez oko?o 15 minut (to nale?y zrobi? podkoniec przygotowywania mi?sa.
  • 5.Po przygotowaniu mi?sa nale?y je wyj?? z r?delka i po?o?y? na tale?, wycisn?c sok z nektaryny (po?owa nektaryny na osob?)
  • 6.Do t?uszczu ktry pozosta? w r?delku nale?y dodac jogurt naturalny (gotuj?c)a? si? zag??ci do odpowiedniej k?syst?cji.
  • 7.prosz? ozdobi? tale? i po?o?y? na niego gotow? potraw? i sosem obla? i kluski i mi?so
Uwagi:
 
1.Podczas gotowania i duszenia mi?sa nale?y sprawdza? czy t?uszcz nie wrze i gdyby wra? to nale?y dolac wody a gdy t?uszczu zabraknie to go do?o?y?,(prosz? nie gotowa? tego mi?sa tylk go tak jakby smarzy?!!)
2.-
3.nale?y to dodawa? przed duszeniem
4Je?li kto? nie umie robi? sl?skich kluzek to oze zamias ich byc ryz czy ziemniaki
5.niekoniecznie po?owa nektaryny na osob? to zale?y jaki ma by? mocny smak i aromat
6.Nie dos?ownie gotowa? ale ten t?uszcz nie mo?e by? ciep?y tylko lekko gor?awy.Zag??ci pisze mysl?c o tym ?e dopuki nie b?dzie mie? odpowiedni kolor i odpowiedni? g?sto??
7.posi?ek nale?y doprawic i ?yczy? konsumuj?cym smacznego
Przepis doda?(a): mloda kucharka
jazynka@buziaczek.pl
potrawa w sosie drobiowo-nektarnowym z sa?atk? (w sam raz na niedziel?)

1.6666666666667
Gosowao: 3 osb

Dodaj opini o potrawa w sosie drobiowo-nektarnowym z sa?atk? (w sam raz na niedziel?):

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5