Wasze przepisy: Sznycle z kurczaka

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
telewizory led

Laptopy

Tablety

Smartfony
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Sznycle z kurczaka

Składniki:
  • 2 piersi kurczaka
  • 4 cienkie plastry chudej szynki
  • Duża cebula
  • Łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki posiekanych listków bazylii lub łyżeczka suszonych
  • Kieliszek białego wina
  • Szklanka ¶mietanki
  • 2 łyżki tartego żółtego sera
  • 2 łyżki oliwy
  • Łyżka m±ki
  • Łyżka soku z cytryny, pieprz, sól
Sposób przygotowania:
  • Umyte i osuszone piersi podzielić na połowy, lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć sol± i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, obtoczyć w m±ce i usmażyć na oliwie. Żaroodporny półmisek wysmarować masłem, wyłożyć sznyclami. Na patelni leciutko przesmażyć plastry szynki. Na każdym sznyclu ułożyć plaster szynki. Na pozostałym na patelni tłuszczu zeszklić drobno pokrojon± cebulę, dodać przecier pomidorowy i wino, zagotować, zalać sznycle, posypać bazyli± i dusić pod przykryciem 10-12 min na niewielkim ogniu. ¦mietankę wymieszać z tartym serem, z alać sznycle, wstawić na 5-7 min do nagrzanego piekarnika, zapiec. Podawać z ryżem lub frytkami i zielon± sałat±. 100 g - 160 kcal.
Uwagi:
 
Przepis dodał(a): Ania
Sznycle z kurczaka

3.77777777778
Głosowało: 9 osób
Opinie o Sznycle z kurczaka
sznycel - tom [07.07 13:37]
przepi bardzo dobry,niskokaloryczny super
 
sznycle !!!!!!!!!!!!!!!!!!! - felek [12.10 16:11]
sznycel to pychota zapraszam pannstwa
 
rzecz gustu - niki1911 [06.01 20:31]
Przepis bardzo prosty ale nam poprostu nie smakowało. To jest tylko i wył±cznie rzecz gustu.
 

Dodaj opinię o Sznycle z kurczaka:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5