Wasze przepisy: Sznycle z kurczaka

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
telewizory led

Laptopy

Tablety

Smartfony

Pozycjonowanie sklepu internetowego
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Sznycle z kurczaka

Składniki:
  • 2 piersi kurczaka
  • 4 cienkie plastry chudej szynki
  • Duża cebula
  • Łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki posiekanych listków bazylii lub łyżeczka suszonych
  • Kieliszek białego wina
  • Szklanka śmietanki
  • 2 łyżki tartego żółtego sera
  • 2 łyżki oliwy
  • Łyżka mąki
  • Łyżka soku z cytryny, pieprz, sól
Sposób przygotowania:
  • Umyte i osuszone piersi podzielić na połowy, lekko rozbić tłuczkiem, natrzeć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, obtoczyć w mące i usmażyć na oliwie. Żaroodporny półmisek wysmarować masłem, wyłożyć sznyclami. Na patelni leciutko przesmażyć plastry szynki. Na każdym sznyclu ułożyć plaster szynki. Na pozostałym na patelni tłuszczu zeszklić drobno pokrojoną cebulę, dodać przecier pomidorowy i wino, zagotować, zalać sznycle, posypać bazylią i dusić pod przykryciem 10-12 min na niewielkim ogniu. Śmietankę wymieszać z tartym serem, z alać sznycle, wstawić na 5-7 min do nagrzanego piekarnika, zapiec. Podawać z ryżem lub frytkami i zieloną sałatą. 100 g - 160 kcal.
Uwagi:
 
Przepis dodał(a): Ania
Sznycle z kurczaka

3.77777777778
Głosowało: 9 osób
Opinie o Sznycle z kurczaka
sznycel - tom [07.07 13:37]
przepi bardzo dobry,niskokaloryczny super
 
sznycle !!!!!!!!!!!!!!!!!!! - felek [12.10 16:11]
sznycel to pychota zapraszam pannstwa
 
rzecz gustu - niki1911 [06.01 20:31]
Przepis bardzo prosty ale nam poprostu nie smakowało. To jest tylko i wyłącznie rzecz gustu.
 

Dodaj opinię o Sznycle z kurczaka:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5