Wasze przepisy: Gulasz z indyka z pieczarkami

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Gulasz z indyka z pieczarkami

Sk?adniki:
  • 400 g mi?sa gulaszowego z indyka
  • 250-300 g pieczarek
  • 2 cebule
  • Bulion drobiowy 1 l
  • Sl
  • Pieprz
  • Papryka mielona s?odka
  • Kilka kropli tabasco
  • T?uszcz do pieczenia
Sposb przygotowania:
  • Mi?so umy?, osuszy? papierowym r?cznikiem, prze?o?y? do miski, przyprawi? sola, pieprzem, papryk? i tabasco. Odstawi? do lodwki na oko?o 1-2 godziny. Pieczarki umy? i pokoi? na po?wki, je?li s? du?e to na ?wiartki. Cebule pokroi? niezbyt drobno, rozgrza? t?uszcz w garnku i wrzuci? posiekan? cebul?, zeszkli?, nast?pnie dorzuci? mi?so i obsma?y? na z?oto. Doda? pieczarki, dok?adnie wymiesza?, gdy puszcz? sok dola? bulion i dusi? do mi?kko?ci. Do sosu doda? odrobin? ?mietany (ja u?ywam kremwki) i zag??ci? odrobin? m?ki zieminiaczanej. Doprawi? do smaku.
Uwagi:
 
Bardzo smakuje z makaronem .
Przepis doda?(a): Zuzia
Gulasz z indyka z pieczarkami

4.2439024390244
Gosowao: 41 osb
Opinie o Gulasz z indyka z pieczarkami
gulasz z indyka z pieczarkami - Maria [30.12 21:45]
Bardzo dobry.Rodzina zajadala,a? si? uszy trz?s?y.Gratuluj? przepisu.
 
gulasz z indyka z pieczarkami - graga [16.05 11:29]
Uwielbiam to danie, niedosc, ze robi sie je szybko i prosto to jeszcze jest bardzo smaczne:):)
 
SMACZNIUSIE - TOM [07.07 15:09]
POPIERAM MARI? GULASZ WSPANIA?Y. POLEC? ZNAJOMYM. POZDRAWIAM
 
pysznosci!! - gosiaczek [31.08 11:58]
Po prostu palce lizac, ja dodalam jeszcze papryke. Mniam.
 
gulasz - Anna [16.12 19:33]
Pyszny, naprawd? wielka rewelacja
 
gulasz indyk z pieczarkami - Witek [26.01 14:00]
Potrawa na medal . Jak este? w ?yciu prywatnym taka jak w kuchni - wyjd? za mnie. PozdrawiAM
 
gulasz z indyka - Wladyslaw z Raciborza [10.11 9:05]
gotowalem sam-udalo si?-pycha!
 
gulasz - elka [23.11 13:48]
do pokrojonego mi?sa z indyka (tylko piersi) dodaj?: veget?, pieprz, sos sojowy, sok z cytryny, olej i marynuj? przez ok. 1 godz. Na koniec gotowania dodaj? natk? pietruszki. Podaj? z makaronem. PYCHA
 
gulasz - elka [23.11 13:50]
do pokrojonego mi?sa z indyka (tylko piersi) dodaj?: veget?, pieprz, sos sojowy, sok z cytryny, olej i marynuj? przez ok. 1 godz. Na koniec gotowania dodaj? natk? pietruszki. Podaj? z makaronem. PYCHA
 
gulasz z indyka - magi [12.06 15:18]
Nie za bardzo mi smakowa?o,wr?cz dziwne.
 
ten przepis - Zuza110 [28.01 14:52]
Wyprbowa?am przepis: REWELACJA, to danie na pewno b?dzie cz?sto na moim stole. Poleci?am kole?ankom:))
 

Dodaj opini o Gulasz z indyka z pieczarkami:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5