Wasze przepisy: Go??bki indycze w sosie ?mietanowym

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Go??bki indycze w sosie ?mietanowym

Sk?adniki:
  • 500 g kapusty w?oskiej
  • 500 g piersi z indyka
  • 2 marchewki
  • 1 szt jajka
  • 75 g sera ??tego
  • papryka ?agodna
  • 1/4 litra bulionu-warzywny
  • 1/8 litra wina bia?ego
  • 100 g ?mietany
  • 2 ?y?ki zag?szczacza do sosw
  • sl, pieprz
Sposb przygotowania:
  • Kapust? obra? z przywi?d?ych lub uszkodzonych li?ci, oddzieli? 6 du?ych li?ci, umy?, lekko sparzy? wrz?c?, osolon? wod?. Wyj?? z wody i otrzepa?. Piersi indyka umy? pod bie??c? zimn? wod?, osuszy? i bardzo drobno posieka? lub zemle? w maszynce do mi?sa. Marchew obra? i pokroi? w drobn? kostk?. Mi?so wyrobi? z jajkiem, serem i 2/3 przygotowanej marchewki. Doprawi? sol?, pieprzem i papryk?. Zwil?onymi wod? r?kami uformowa? z mi?sa 12 ma?ych kulek. Li?cie kapusty przekroi? na p? i odkroi? gruby grzbiet. Kuleczki z mi?sa owija? ki?ciami i od do?u spina? wyka?aczkami. Bulion z winem zagotowa? w garnku, w?o?y? \\\\\\\"go??bki\\\\\\\" i gotowa? na wolnym ogniu, pod przykryciem 15 min. Na 5 min przed up?ywem tego czasu doda? reszt? marchewki. Wyj?? \\\\\\\"go??bki\\\\\\\" i odstawi? w ciep?e miejsce. Do wywaru wla? ?mietan? i ca?o?? jeszcze raz zagotowa?. Wymiesza? z zag?stnikiem, doprawi? sol? i pieprzem. \\\\\\\"Go??bki\\\\\\\" podawa? z sosem. Mo?na udekorowa? pietruszk?.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Agnieszka
Go??bki indycze w sosie ?mietanowym

3.125
Gosowao: 8 osb

Dodaj opini o Go??bki indycze w sosie ?mietanowym:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5