Wasze przepisy: Indycze szyjki

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Indycze szyjki

Sk?adniki:
  • 1 kg piersi indyka
  • 20 dag w?trbek drobiowych
  • 10 szyjek indyczych
  • 3 jaja
  • 1/2 szklanki ?mietany 22-proc.
  • 20 dag orzechw pistacjowych
  • 1/2 p?czka natki pietruszki
  • 2 ?y?ki mas?a
  • sl, pieprz
  • sos:
  • 1 kg boczniakw
  • 2 szklanki s?odkiej ?mietanki 30-proc.
  • 1 cebula
  • 2,5 dag parmezanu
  • 3 ?y?ki oleju
  • 1/2 p?czka natki pietruszki
  • do przybrania:
  • 3 pomidory pokrojone w drobn? kostk?
  • 3 ?y?ki szczypiorku
  • 2–3 ?wie?e boczniaki pokrojone w cienkie plasterki
Sposb przygotowania:
  • Mi?so pokrj w kostk?. W?trbki oczy??, op?ucz, os?cz i zmiksuj z mi?sem na jednolit? mas?. Dodaj jajka, ?mietan? i posiekan? natk? pietruszki. Orzechy pistacjowe wyjmij z ?upinek, drobno posiekaj, a nast?pnie dodaj do masy mi?snej. Ca?o?? dopraw sol? i pieprzem.
  • Szyjki indycze oczy??, umyj, os?cz. Nast?pnie z ka?dej zdejmij skrk?, rozcinaj?c j? wzd?u?. Skrki z szyjek u?? na osobnych kawa?kach folii aluminiowej wysmarowanej mas?em. Na ka?d? skrk? na?? porcj? farszu, zawi? ciasno w foli? i z obu ko?cw zwi?? nitk?. Szyjki gotuj na parze ok. 25 minut.
  • Nast?pnie przygotuj sos – boczniaki oczy?? drobno pokrj w kostk?. Cebul? obierz i posiekaj. Natk? rwnie? posiekaj. Grzyby razem z cebul? usma? na oleju, dodaj natk? pietruszki, parmezan i ?mietan?. Du? 5 minut.
  • Szyjki odwi? z folii, pokrj w plasterki i u?? na sosie grzybowym. Przybierz pomidorami, szczypiorkiem i plasterkami boczniakw.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Tatu?
Indycze szyjki

3.3333333333333
Gosowao: 3 osb

Dodaj opini o Indycze szyjki:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5