Wasze przepisy: Indyk z ananasem

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Indyk z ananasem

Sk?adniki:
  • 1,2 kg piersi indyka
  • 50 dag ?wie?ego ananasa
  • 2 cebule
  • 1 papryka
  • 1 szklanka bia?ego wytrawnego wina
  • 1 puszka koncentratu pomidorowego
  • 1 l bulionu z kostki
  • 4 ?y?ki oliwy
  • 2 ?y?ki mas?a
  • 5 ?y?ek m?ki pszennej
  • 1 ma?y p?czek ?wie?ej mi?ty
  • lub 1 ?y?eczka suszonej mi?ty
  • sl, pieprz
Sposb przygotowania:
  • Mi?so pokrj w kostk?. Ananasa obierz, wytnij rdze?, a mi??sz pokrj w kostk?. Cebul? obierz i pokrj w talarki. Papryk? oczy?? z gniazda nasiennego i pokrj w paski. Mi?so obtocz w 3 ?y?kach m?ki, obsma? na rumiano na oliwie i prze?? do rondla. Na tym samym t?uszczu usma? cebul?, papryk? oraz ananasa i dodaj do mi?sa. Wlej bulion wymieszany z koncentratem pomidorowym oraz winem, du? jeszcze 30 minut, a nast?pnie dopraw sol?, pieprzem i mi?t?. Z mas?a i reszty m?ki zrb bia?? zasma?k?, wymieszaj z sosem i gotuj 2 minuty.
Uwagi:
 
Podawaj z bia?ym pieczywem.
Przepis doda?(a): Tadzio Kucharz
Indyk z ananasem

2
Gosowao: 1 osb

Dodaj opini o Indyk z ananasem:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5