Wasze przepisy: Kotlet De Volai

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Kotlet De Volai

Sk?adniki:
  • 2 piersi z kur lub kurczakow
  • 2 lyzki masla
  • 2 male jaja
  • 1-2 lyzki maki
  • 3 lyzki tartej bulki
  • g??boki garnek z olejem lub frytownica
  • sl
Sposb przygotowania:
  • Oczyszczone piersi umy?, osuszy?, lekko pobic tluczkiem. Wzdluz kazdego fileta zrobic naciecie, w?o?yc do niego ?y?ke mas?a i zacisna? brzegi. Filety posoli?. Jest jeszcze inna metoda polegaj?ca na rozbiciu mi?sa na cienk? warstw? tak aby nie porobi? dziur. Nast?pnie na?o?y? mas?o i zwin?? w rulon i pozaciska? ko?cwki aby podczas pieczenia nie wyp?yne?o mas?o. Mniej do?wiadczeni mog? zastapi? mas?o serem ??tym.
  • Roztrzepac jaja, przygotowa? na talerzykach m?ke i przesian? tart? bu?ke, kotlety panierowac w m?ce, jaju i bu?ce, formuj?c w r?kach z mi?sa sto?ek. Rozgrzac olej i sma?y? w g??bokim oleju. Po?o?yc na ka?dym kotlecie kr??ek mas?a i plasterek cytryny. Podawa? z zielonym groszkiem lub marchewk? .
Uwagi:
 
Porcja dla 4 osob.
Czas przygotow. 30 min.
Przepis doda?(a): Adam Kuro?
Kotlet De Volai

4
Gosowao: 2 osb

Dodaj opini o Kotlet De Volai:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5