Wasze przepisy: Kurczak w parmezanie

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Kurczak w parmezanie

Sk?adniki:
  • - 1/2 szklanki tartego parmezanu
  • - 1/4 szklanki bu?ki tartej
  • - 6 filetowanych po?wek piersi kurczaka bez skry (oko?o 1 kg)
  • - 2 ?y?ki stopionego mas?a
  • - 3/4 szklanki ostrego sosu pomidorowego, np. marinara (gotowego lub domowego)
  • - 250 g sera mozzarella pokrojonego na 6 plasterkw
  • - mas?o do wysmarowania formy
Sposb przygotowania:
  • Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni C. Delikatnie posmaruj mas?em naczynie ?aroodporne, wystarczaj?co du?e, by pomie?ci? filety z kurczaka. Na p?ytkim talerzu wymieszaj parmezan z bu?k? tart?. Posmaruj filety stopionym mas?em i dok?adnie obtocz w bu?ce z parmezanem. Nast?pnie u?? je w naczyniu ?aroodpornym. Piecz 20 minut, a? b?d? niemal gotowe. Ka?dy filet polej 2 ?y?kami sosu pomidorowego i przykryj plasterkami mozzarelli. Piecz jeszcze 10 minut, a? ser si? roztopi. Po prostu pycha!!!
Uwagi:
 
SK?ADNIKI NA 6 PORCJI!!!
Przepis doda?(a): Miley
Kurczak w parmezanie

4
Gosowao: 1 osb

Dodaj opini o Kurczak w parmezanie:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5