Wasze przepisy: Piersi z indyka w przyprawach

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Piersi z indyka w przyprawach

Sk?adniki:
  • 1,8 kg piersi indyka
  • 1/2 szklanki miodu
  • po 1 ?y?eczce mielonego cynamonu i kardamonu
  • 3–4 go?dziki
  • 15 ziaren czarnego pieprzu
  • 2 gwiazdki any?u
  • sl
  • do sma?enia:
  • olej
Sposb przygotowania:
  • Go?dziki, pieprz i any? ut?ucz w mo?dzierzu. Mid zagotuj, a nast?pnie dodaj przyprawy korzenne. Mi?so posl i obsma? na oleju. Prze?? do brytfanny i piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Zmniejsz temperatur? do 160 stopni i piecz jeszcze 15–20 minut, polewaj?c mi?so miodem.
Uwagi:
 
Podawaj ze sma?onymi borwkami.
Przepis doda?(a): Sylwia
Piersi z indyka w przyprawach

3.4
Gosowao: 5 osb

Dodaj opini o Piersi z indyka w przyprawach:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5