Wasze przepisy: Karp Zapiekany w bia?ym winie

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Karp Zapiekany w bia?ym winie

Sk?adniki:
  • 1 kg karpia
  • 1 szklanka bia?ego wytrawnego wina
  • 2 ?y?ki stopionego mas?a
  • 2 cebule
  • 3 z?bki czosnku
  • 1 ?y?eczka sza?wi z majerankiem
  • Sl, pieprz
  • 1 ?y?ka bu?ki tartej
Sposb przygotowania:
  • Czosnek obieramy, siekamy, mieszamy z sza?wi?, majerankiem i pieprzem. Dodajemy drobno posiekane cebule. Tak? mieszank? nacieramy oprawionego i pokrojonego w dzwonka karpia. Uk?adamy dzwonka jedno na drugim, zalewamy winem, przykrywamy naczynie i pozostawiamy w ch?odnym miejscu na 1-2 godz. Nast?pnie uk?adamy ryb? na ?aroodpornym p?misku lub w brytfannie, skrapiamy po?ow? mas?a i winem z marynaty, pieczemy w 180C, a? si? lekko zrumieni. Ryb? wyjmujemy, posypujemy bu?k? tart? i skrapiamy reszt? mas?a. Ponownie wk?adamy do piekarnika i pieczemy, a? bu?ka i mas?o nabior? intensywnie z?otej barwy.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Anka
Karp Zapiekany w bia?ym winie

3.2857142857143
Gosowao: 7 osb
Opinie o Karp Zapiekany w bia?ym winie
Karp zapiekany w bia?ym winie - Smakosz [25.04 18:37]
By?by dobry, ale bez soli do chrzanu!
 

Dodaj opini o Karp Zapiekany w bia?ym winie:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5