Wasze przepisy: W?gorz po polsku

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

W?gorz po polsku

Sk?adniki:
  • 1 kg w?gorza,
  • 30 dag w?oszczyzny bez kapusty,
  • 1 szklanka ?mietany,
  • 2 dag mas?a,
  • 2 dag m?ki,
  • 2 ??tka,
  • zielenina,
  • sl, pieprz,
  • li?? laurowy,
  • ziele angielskie,
  • t?uszcz
Sposb przygotowania:
  • W?gorza u?pi? zanurzaj?c g?ow? w wodzie z sol? i octem. Nast?pnie naci?? skr? dooko?a g?owy, oddzieli? j? od mi?sa ?ci?gaj?c a? do ogona. Ryb? wypatroszy?, dok?adnie umy? pod bie??c? wod?, pokroi? na kawa?ki 6-8 cm, ugotowa?. Mas?o rozgrza?, wymiesza? z m?k?, zasma?y? nie rumieni?c, rozprowadzi? zimnym wywarem (150 ml) wymieszanym ze ?mietan?, zagotowa?, po??czy? z ??tkami i posiekan? zielenin?, doprawi?, zala? w?gorza, zapiec.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Marynarz
W?gorz po polsku

2.6666666666667
Gosowao: 3 osb
Opinie o W?gorz po polsku
Ryba - Dudek [23.12 3:19]
Moze troche bardziej w detalach ?
 

Dodaj opini o W?gorz po polsku:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5