Wasze przepisy: Sum sma?ony panierowany

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Sum sma?ony panierowany

Sk?adniki:
  • 80 dg suma
  • sl
  • 4 dg m?ki
  • 1 jajo
  • 8 dg tartej bu?ki
  • 6-8 dg tluszczu do sma?enia
Sposb przygotowania:
  • Ryb? sprawi?, op?uka?, zdj?? filety,z ktrych ?ci?gn?? skrk?, pokraja? na porcje, osoli?. Panierowa? w m?ce rozm?conym jaju i tartej bu?ce; panierowanie przycisn?? r?koma. Sma?yc na rozgrznym t?uszczu z 2 stron na jasno??ty kolor. Dosma?y? wstawiaj?c do piekarnika. U?ozy? na plmisku, przybra? zielenin?, ozdobnie krajana marchewka, z boku u?ozyc tarty chrzan. Osobno poda? ziemniaki, surwke z warzyw.
Uwagi:
 
Sprawianie ryb obejmuje: oczyszczanie z ?usek, usuni?cie p?etwy, a w niektrych wypadkachzdj?cie skry oraz usuni?cie wn?trzno?ci.
Skrobanie ryb wykonuje sie przy pomocy noza lub specjalnej skrobaczki do ryb.
Przepis doda?(a): Senuska
agatasenus@gmail.com
Sum sma?ony panierowany

4.5
Gosowao: 2 osb

Dodaj opini o Sum sma?ony panierowany:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5