Wasze przepisy: Panga w sosie szpinakowym

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Panga w sosie szpinakowym

Sk?adniki:
  • 1 kg filetw z pangi
  • 4 ?y?eczki ?mietany 30 %
  • 30 dag szpinaku cytryna
  • 3 ?y?ki oliwy
  • ocet winny cytrynowy
  • czosnek suszony w p?atkach
  • pieprz cytrynowy oraz czarny mielony
  • sl morska
Sposb przygotowania:
  • Ryb? umyj i podziel na porcje. Skrop octem winnym cytrynowym i przypraw pieprzami. Tak przygotowan? ryb? odstaw na p? godziny. Rozdrobniony szpinak udu? na oliwie na ma?ym ogniu. Dodaj do niego pokrojon? w kostk? cebul? i wlej p? szklanki wody. Szpinak zagotuj a nast?pnie zmiksuj. Dopraw do smaku sol? morsk? i pieprzem czarnym. Nast?pnie dodaj ?mietan? i kilka p?atkw czosnku i ponownie zagotuj. Ryb? gotuj na parze 5 min. Wyjmij ryb? i polej sosem szpinakowym.
Uwagi:
 
Podawaj z ziemniaczkami i posyp koperkiem.
Przepis doda?(a): elapop1
elapop1@o2.pl
Panga w sosie szpinakowym

1.5
Gosowao: 2 osb

Dodaj opini o Panga w sosie szpinakowym:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5