Wasze przepisy: Karp na ma?le w ?mietanie

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Karp na ma?le w ?mietanie

Sk?adniki:
  • Karp
  • mas?o
  • cebula 2-3 szt.
  • ?mietana 30% lub 36% oko?o 250ml.
Sposb przygotowania:
  • Dzwonki lub filety karpia umyc, posoli i obsypac pieprzem. Conajmniej 2 cebule ?rednie pokroic i udusic na ma?le. Cebulk? nalepiej udusic w naczyniu w ktrym p?niej b?dzie si? zapieka?o rybk?. Pouk?adac na cebulce karpia i zalac ?mietan?. Karp powinien by raczej ca?y zalany ?mietan?. Je?eli karpia jest du?o mo?na zwi?kszyc ilo?c ?mietany. Podobnie z cebul?. Natomiast mas?a potrzeba tyle aby bez problemu udusic na nim cebulk?. Tak naprawd? ilo?c sk?adnikw zale?y od gustu ka?dego z nas. Rybk? nale?y w?o?yc do piekarnika i piec tak d?ugo a? b?dzie lekko przyrumieniona ?mietanka. Mo?na rwnie? przypiec mocniej. Danie jest bardzo ?atwe, szybkie, smaczne i bardzo delikatne. Po prostu pycha.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): myszka
Karp na ma?le w ?mietanie

3
Gosowao: 2 osb

Dodaj opini o Karp na ma?le w ?mietanie:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5