Wasze przepisy: ryba z pieczarkami

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

ryba z pieczarkami

Sk?adniki:
  • 0,5 kg mro?onej filetowanej ryby
  • 0,5 kg pieczarek
  • 2 wi?ksze cebule
  • olej
  • mas?o ro?linne
  • sl, pieprz zio?owy , przyprawa do ryb
  • m?ka pszenna
Sposb przygotowania:
  • Rybe pokroi? w paski o szeroko?ci oko?o 2-3 cm, przedtem obtoczy? ja w przyprawie dla ryb, posoli? i posypa? pieprzem zio?owym, a nast?pnie usma?y? na patelni na ma?le.Ryb? nale?y sma?y? do tej pory a? sie zarumieni. Nast?pnie odstawi? ja w ch?odne miejsce..
  • Cebule pokroi? w paski i jednocze?nie po pokrojeniu cebuli na patelnie na rozgrzany olej wrzuci? pokrojone pieczarki i poddusi?. Przyprawi? pieczarki sol? i pieprzem do smaku i po usma?eniu tak?e odstawi? w ch?odne miejsce.
  • Po ostygni?ciu ryby i pieczarek , u?o?y? usma?on? ryb? na p?askim talerzu i pokry? ja zimnymi pieczarkami.
Uwagi:
 
Danie podaje sie na zimno, wtedy najlepiej smakuje bo wszystko przechodzi sob? nawzajem. Nale?y pami?ta? ze takie danie musi posta? par? godzin, aby uzyska? swj pe?ny smak. Mo?na je ozdobi? natka pietruszki
SMACZNEGO!!!!
Przepis doda?(a): kuba
kuba02@op.pl
Ryba z pieczarkami

2
Gosowao: 2 osb

Dodaj opini o ryba z pieczarkami:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5