Wasze przepisy: Karp po polsku

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Karp po polsku

Sk?adniki:
  • 1 kg karpia,
  • 20 dag w?oszczyzny bez kapusty,
  • 1 szklanka wody,
  • 1 szklanka piwa jasnego,
  • 3 dag mas?a,
  • 3 dag m?ki,
  • 4 dag rodzynkw,
  • 4 dag migda?w,
  • 5 dag powide? ?liwkowych
  • 8 dag piernika,
  • sl,
  • cukier,
  • imbir,
  • ziele angielskie,
  • li?? laurowy,
  • sok z cytryny
Sposb przygotowania:
  • Warzywa umy?, obra?, op?uka?, rozdrobni?, zala? wod?, ugotowa?. Oczyszczonego i wypatroszonego karpia umy?, pokroi? w poprzek, w?o?y? do wywaru, wla? piwo, doda? przyprawy, ugotowa? na ma?ym ogniu. Mi?kk? ryb? wyj??, wywar przecedzi?. Migda?y sparzy?, obra? ze skrki. Mas?o rozgrza?, wymiesza? z m?k?, zasma?y? nie rumieni?c, rozprowadzi? wywarem szybko mieszaj?c trzepaczk?, zagotowa? doda? powid?a, op?ukane rodzynki, migda?y i ryb?, posypa? piernikiem, gotowa? kilka minut na ma?ym ogniu, doprawi? do smaku.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Agnieszka
Karp po polsku

3.75
Gosowao: 4 osb

Dodaj opini o Karp po polsku:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5