Wasze przepisy: Ryba po grecku -

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Ryba po grecku -

Sk?adniki:
  • oko?o 1 kg ryby (dorsz, morszczuk lub mintaj, mo?e te? by? panga)
  • 30-40 dkg marchewki
  • 3 ?rednie lub 2du?e cebule
  • 1 ma?a pietruszka (korze?)
  • 1 ma?a puszka koncentratu pomidorowego
  • przyprawy - sl, pieprz zio?owy, czosnek granulowany
  • szczypta ziela agielskiego (zmielonego), przyprawa chi?ska-5 smakw,
  • panierka do ryb
  • 3-4 listki laurowe
  • 2-3 ?y?ki m?ki
  • olej do sma?enia
Sposb przygotowania:
  • Panierk? do ryby, m?k?, sl, 1 p?ask? ?y?eczk? czosnku granulowanego - wszystko razem wymiesza?. Umuta i pokrojon? na kawa?ki ryb? obtoczy? w przygotowanej panierce i sma?y? na rozgrzanym oleju, wyj?? od?o?y? na talerz.
  • Na pozosta?y olej na patelni po sma?eniu ryby (je?li b?dzie go za ma?o to troch? dola?) wrzuci? cebul? pokrojon? w cienkie p?plasterki (lub ?wiartki z wi?kszej cebuli), poddusi? na z?ocisty kolor,
  • doda? do niej start? na tarce (o du?ych oczkach) marchewk? i pietruszk? (na tarce o drobnych oczkach), posoli c do smaku, doda? pieprz, czosnek granulowany, ziele angielskie. przypraw? chi?sk? (5 smakw), li?cie laurowe.
  • Sma?y? na ma?ym gazie, a? warzywa b?d? mi?kkie. W razie potrzeby dola? troch? wody.doda? koncentrat pomidorowy-wymiesza? i jeszcze poddusi? oko?o 5 minut, Wy?o?y? na to usma?on? ryb? przykry? pokrywk? i dusi? oko?o 5 minut. gotowe danie uk?ada? w salaterce lub na p?misku na przemian ryb? z farszem udekorowa? i poda? na gor?co lub na zimno.
  • Smacznego!!!
Uwagi:
 
(uwaga; przyprawy doda? do smaku w/g uznania i gustu). Mnie najlepiej ryba smakuje jsk troch? postoi i \\\\\\\"przegryzie si?\\\\\\\".
Przepis doda?(a): Roma
Roma63@wp.pl
Ryba po grecku -

3.3684210526316
Gosowao: 19 osb
Opinie o Ryba po grecku -
ryba po grecku - smak. [20.03 12:57]
Wole wszystko robione sposobem domowym i dlatego panieruj? w jajku i tartej bu?ce. Do warzyw doda?bym sporo selera i troch? pora.
 
rybcia - Rene [23.08 19:55]
rybka jest bardzo smaczna a jeszcze smaczniejsza jesli sie doda troche cukru i sok z cytryny
 
pycha - maciek [11.11 19:30]
ryba ta jest pyszna i nic wi?cej nie dodam
 
ryba - ed [15.11 19:50]
no tak ryba po grecku z przypraw? chi?sk?.... zabawne...
 
ryba po grecku - ela [14.12 20:16]
Wszystko OK, ale nie dodawa?abym przyprawy "chi?skiej", bardzo zmienia smak "grecki", zamiast tego - troch? octu i cukru, jak nale?y... Oczywi?cie w kuchni decyduje fantazja, a nie ka?demu musi smakowa?! Pozdrowienia dla eksperymentatorw. Ela
 
ryga po grecku - bogusia56 [27.02 21:19]
ryba po grecku jest bardzo dobra na zimno ale moze byc na goraco do obiadu wlasnie dzisiaj robilam
 

Dodaj opini o Ryba po grecku -:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5