Wasze przepisy: Sma?ony granik

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Sma?ony granik

Sk?adniki:
  • 3 ?y?ki oliwy z oliwek,
  • 0,5-0,75 kg ?wie?ego granika bez o?ci poci?tego na kawa?ki wielko?ci palca,
  • 1/4 szklanki m?ki quinoa,
  • sl.
Sposb przygotowania:
  • W du?ym ?eliwnym rondlu rozgrzej dobrze oliw?. Obtocz granika w m?ce, strzepnij jej nadmiar. W?? delikatnie ka?dy kawa?ek ryby na rozgrzany olej. Uwa?aj, aby nie zat?oczyc patelni. Sam? granika w ma?ych partiach, dodaj?c wi?cej oliwy, gdy to konieczne. Przed wrzuceniem ryby upewnij si?, ?e oliwa jest bardzo gor?ca. Sam? ka?dy kawa?ek ryby 3-4 minuty i gdy ju? si? przyrumieni przewr? na drug? stron? i sma? nast?pne 3-4 minuty.Ods?cz nadmiar oliwy przy pomocy papierowego r?cznika. Podawaj
Uwagi:
 
Danie dla 3-4 osb.
Przepis doda?(a): Beata
beaciak@buziaczek.pl
Sma?ony granik

0
Gosowao: 0 osb

Dodaj opini o Sma?ony granik:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5