Wasze przepisy: Rafaello

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Rafaello

Sk?adniki:
  • Biszkopt
  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 szklanki m?ki pszennej
  • 1/2 szklanki m?ki ziemniaczanej
  • 1 cukier waniliowy
  • 1?y?eczka proszku do pieczenia
  • Krem rafaello
  • 1/2 l ?mietany
  • 3 bia?e czekolady
  • 2 ?mietany ?nie?ki /na mleko/
  • 2 paczki migda?w w p?atkach
  • 2 paczki wirkw kokosowych
Sposb przygotowania:
  • Biszkopt.: bia?ka ubi? z cukrem na sztywno, doda? pozosta?e sk?adniki i wy?o?y? na posmarowan? t?uszczem i posypan? bu?k? tart? blach?.Piec 35 minut w temperaturze 190 stopni C.
  • Krem rafaello: w 1/2 szklance gor?cej wody rozpu?ci? 2 ?y?eczki ?elatyny. ?mietan? kremwk? ubi? na sztywno. ?nie?k? ubi? w 1 szklance mleka. Czekolad? rozpu?ci? na parze i wszystko wymiesza? z pozosta?ymi sk?adnikami kremu. Otrzyman? mas? wy?o?y? na ostudzony biszkopt i wstawi? ciasto do lodwki.
Uwagi:
 
Ciasto jest bardzo smaczne. ?ycz? smacznego.
Przepis doda?(a): Daria
Rafaello

4
Gosowao: 3 osb

Dodaj opini o Rafaello:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5