Wasze przepisy: Steki z tu?czyka

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Steki z tu?czyka

Sk?adniki:
  • 2 kg filetw z tu?czyka
  • 1 l czerwonego wina
  • 1 g?wka czosnku
  • 1 p?czek natki pietruszki
  • 1 p?czek szczypiorku
  • sl, pieprz
  • do sma?enia:
  • 1/2 szklanki oliwy
  • ry?:
  • 50 dag ry?u d?ugoziarnistego
  • 25 dag ry?u dzikiego
  • 1 ?y?ka oleju, sl
  • sos:
  • 1/2 kostki mas?a
  • sl, pieprz
Sposb przygotowania:
  • Czosnek obierz i pokrj w plasterki. Szczypiorek i natk? op?ucz i drobno posiekaj. Filety natrzyj sol? i pieprzem, a nast?pnie ob?? czosnkiem, natk?, szczypiorkiem i zalej winem. Odstaw do lodwki na 24 godziny, nast?pnie os?cz (zalew? zachowaj). Ryb? pokrj na porcje i obsma? na oliwie.
  • Nast?pnie przygotuj ry? – ka?dy rodzaj ry?u ugotuj oddzielnie w osolonym wrz?tku, z dodatkiem 1 ?y?ki oleju, a nast?pnie os?cz i wymieszaj.
  • Przygotuj sos – zalew? od ryby odparuj do 1/2 obj?to?ci i zestaw z ognia. Ma?ymi porcjami dok?adaj mas?o, stale ubijaj?c. Ca?o?? dopraw sol? i pieprzem.
  • Steki podawaj polane sosem, z ratatuj? i ry?em.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Malunia
Steki z tu?czyka

3.1428571428571
Gosowao: 7 osb
Opinie o Steki z tu?czyka
tu?czyk - kaszub [22.12 20:47]
Pyyyycha:)Smakuje jak mi?sko:)
 
wow - efpek [12.06 22:57]
co za przepis. zredukowane wino, ratatuja sie nie tak pisze i nie ma na nia przepisu. A cala sztuka to trzeba wiedziec jak usmazyc rybe. Pozdro
 

Dodaj opini o Steki z tu?czyka:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5