Wasze przepisy: roladka z pstr?ga z sosem prowansalskim

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

roladka z pstr?ga z sosem prowansalskim

Sk?adniki:
  • 2 filety z psr?ga (najlepiej lososiowy)
  • szpinak ?wie?y
  • 2 plasterki parmezanu
  • 1/2 papryki marynowanej(czerwonej)
  • 1 p?czek koperku
  • 1 cebula
  • 1 z?bek czosnku
  • ziola prowansalskie
  • 50 gr. mas?a
  • 1 pomidor
  • ?mietanka 18%
  • sl,pieprz
Sposb przygotowania:
  • filety przyprawi? sol? i pieprzem.Cz??? cebuli pokroi? w drobn? kostk? ,podsma?y? na ma?le,doda? zblanszowany szpinak i utarty z sol? czosnek.Tak przygotowany szpinak uk?adamy na filety ,przek?adamy parmezanem.Na grubszej stronie fileta(od g?owy)k?adziemy papryk? i ciasno zwijamy roladk? rybn?. Drobno posiekanym koperkiem obtaczamy psrt?ga,zawijamy w folie aluminow? i gotujemy ok. 10 min.
  • sos;
  • Reszt? cebuli podsma?y? na ma?le doda? ?mietan?, ziola prowansalskie,pokrojone pomidory w kostk?,1/2 z?bka czosnku i zagotowa?.Przyprawi? do smaku.
  • Ugotowan? roladk? odwin?? delikatnie z folji ,przekroi? po przek?tnej ,ulo?y? na tale?u i udekorowa?.
Uwagi:
 
Sos polewamy na tale? a nie na ryb?.nasza roladka wizualnie jest bardzo ?adna, dlatego tylko j? dekorujemy ?wie?ym koperkiem i cz?stkami cytryny.
Podawa? z warzywami gotowanymi,ry?em(najbardziej polecam ry? czarny)
Przepis doda?(a): schabu /cheef
t.ch.schabu@wp.pl
roladka z pstr?ga z sosem prowansalskim

3
Gosowao: 7 osb
Opinie o roladka z pstr?ga z sosem prowansalskim
:) - milka28t [24.10 17:03]
Roladka b. dobra ale czyja? pisownia poni?ej zera (tale"?")ha ha
 

Dodaj opini o roladka z pstr?ga z sosem prowansalskim:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5