Wasze przepisy: ?led? Cioci Danusi

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

?led? Cioci Danusi

Sk?adniki:
  • 1 kg p?atw ?ledziowych typu Matias
  • ma?y s?oik majonezu
  • 2 ?y?ki koncentratu pomidorowego
  • 2 ?y?ki ketchupu
  • 2 ?y?eczki wegety
  • 8 z?bkw czosnku
  • sok wyci?ni?ty z 1 cytryny
Sposb przygotowania:
  • Weget? rozpu?ci? w p? szklanki ciep?ej wody i wystudzi?. ?ledzie (wymoczone) pokroi? na ok. dwucentymetrowe paski, skropi? sokiem z cytryny. Sosy (majonez, ketchup i koncentrat) wymiesza?. Czosnek wycisn?? przez prask? i doda? do sosu, doda? rozpuszczon? weget?. Wszystko razem wla? do ?ledzi i wymiesza?!
Uwagi:
 
Najwa?niejsze: te ?ledzie musz? je?? wszyscy domownicy!
Przepis doda?(a): Agata
?led? Cioci Danusi

0
Gosowao: 0 osb

Dodaj opini o ?led? Cioci Danusi:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5