Wasze przepisy: Murzyn

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Murzyn

Sk?adniki:
  • 2 1/4 szklanki gorzkiej czekolady po?amanej na kawa?ki
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 175 g posiekanego mas?a
  • 5 rozdzielonych jajek
  • 3 ?y?ki przesianej m?ki
  • przesiane kakao do posypania
  • cukier puder do posypania
Sposb przygotowania:
  • Sposb przygotowania:
  • 1. W?o?y? czekolad?, cukier i mas?o do naczynia ?aroodpornego ustawionego nad rondlem z gotuj?c? si? wod? i podgrzewa?, mieszaj?c, do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Zdj?? z ognia i odstawi? do ostygni?cia.
  • Ubijaj?c, dodawa? po jednym ??tku. Doda? m?k?.
  • 2. Bia?ka ubi? w misce na sztywn? pian?.
  • Doda? do masy czekoladowej.
  • Wyla? powsta?e ciasto do nat?uszczonej tortownicy o ?rednicy 22 cm.
  • Piec 45 minut (sprawdzi? patyczkiem).
  • Studzi? w blasze.
  • 3. Tu? przed podaniem posypa? cukrem pudrem i kakao.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Kryst
portofino777@poczta.fm
Murzyn

3.1666666666667
Gosowao: 6 osb
Opinie o Murzyn
Murzyn? - Nanna [24.12 11:05]
A gdzie tu ryba?
 
Murzyn - Ewa [05.12 17:09]
Dlaczego ciasto jest podane jako przepis na ryby???
 

Dodaj opini o Murzyn:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5