Wasze przepisy: Karp w galarecie

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Karp w galarecie

Sk?adniki:
  • 3 karpie g?owy
  • 1 karp 1,5 2 kg
  • cebula 1 kg
  • rodzynki 10 dkg
  • migda?y 10 dkg
  • sl do smaku
  • du?o pieprzu
Sposb przygotowania:
  • Karpia sprawi? wyrzuci? oczy i skrzela. Na ?bach i p?etwach ugotowa? wywar. Po odcedzeniu, do wywaru wrzuci? obran? i pokrojon? cebul?. Ugotowa? j? do mi?kko?ci i przetrze? przez sito. Powsta?y sos posoli?, w?o?y? do niego karpia i podgotowa? ok. 15 do 20 min. Delikatnie wyci?gn?? ryb?, usun?? o?ci i roz?o?y? na p?miskach. Sos gotowa?, a? uzyska konsystencj? g?stej ?mietany. Doda? rodzynki, migda?y i pieprz. Smak skorygowa? sol?. Zala? ryb? sosem. Gdy ostygnie wstawi? do lodwki.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Gosposia
Karp w galarecie

1.7777777777778
Gosowao: 9 osb
Opinie o Karp w galarecie
karp w galarecie - joanna [25.08 12:22]
jaka jest ta galareta m?tna skoro rozgotowujemy w niej cebul? - ja robi? galaret? prze?roczyst? i prawie bezbarwn? bo zamiast glw daj? do wywaru z gotowania ryby i warzyw ?elatyn?.
 
Karp - Justa [09.12 12:11]
Mysle ze to nie jest dobra wy?erka bo ja nienawidze .... migdalw a i nawet karpi . Ale nie martwcie sie bedzie dobrze :)
 
karp w galarecie - kara? [20.12 20:45]
a gdzie ?ylatyna
 

Dodaj opini o Karp w galarecie:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5