Wasze przepisy: Zalewa pomidorowa do ryb

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
telewizory led

Laptopy

Tablety

Smartfony

Pozycjonowanie sklepu internetowego
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Zalewa pomidorowa do ryb

Składniki:
  • 3/4 szklanki oleju roślinnego
  • 2 szklanki grupo pokrojonej cebuli
  • 3/4 szklanki koncentratu pomidorowego (170g)
  • 2 stołowe łyżki octu
  • 3 łyżeczki cukru
  • 1/4 łyżeczki sproszkowanych goździków
  • 1 grubo pokruszony liść laurowy
  • 5 ziarnek czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
Sposób przygotowania:
  • Na dużej patelni rozgrzej tłuszcz, aż zacznie pojawiać się dym . Wrzuć cebulę, zmniejsz odpowiednio ogień, często mieszając smaż dopóki cebula nie będzie miękka. Dodaj koncentrat pomidorowy, ocet, cukier, goździki, liść laurowy, pieprz i sól. Poczekaj, aż się zagotuje. Przykryj patelnię, zmniejsz ogień do najmniejszego, gotuj na wolnym ogniu przez około 15 minut. Zdejmij z ognia i poczekaj, aż zalewa będzie letnia
Uwagi:
 
Zastrzegam, że ten tekst jest jedynie tłumaczeniem i nie był jeszcze przeze mnie wypróbowany
Przepis dodał(a): faraday
faraday16@wp.pl
Zalewa pomidorowa do ryb

3.33333333333
Głosowało: 3 osób
Opinie o Zalewa pomidorowa do ryb
ocena - max [02.06 11:27]
Nawet niezle!!!
 
Zalewa pomidorowa do ryb - Gitarturo [12.09 17:31]
Przetestowalem, nieco zmodyfikowalem, mniej oleju wiecej przypraw dodalem jeszcze pomidory w sosie wlasnym. Ogolnie dobra baza :) Polecam
 
zalewa - konrad [02.04 10:52]
To jest jedna z najlepszych zalew do ryb.Na oleju można wstępnie usmażyć ryby ,a póżniej jak wyżej .Na kaszubach nazywamy ten przepis,ryba po kaszubsku.
 

Dodaj opinię o Zalewa pomidorowa do ryb:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5