Wasze przepisy: Ryba pieczona

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy

Sklep komputerowy

Smartfony

Drukarki

Sklep zoologiczny
Ryby Drób Dziczyzna Pozostałe  

Ryba pieczona

Sk?adniki:
  • 1 kg karpia, to?pygi lub innej ryby
  • 1 szklanka 18-proc. ?mietany
  • 2 du?e z?bki czosnku
  • 1 cytryna
  • 3 ?y?ki oliwy
  • 2 czubate ?y?eczki zió? (bazylia, majeranek, tymianek)
  • 1/4 szklanki bia?ego wytrawnego wina
  • po 1 ma?ym p?czku szczypiorku i natki pietruszki
  • 1 pomidor
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania:
  • Sprawion? i umyt? ryb? pokrój w dzwonka. Cytryn? umyj, po?ow? zostaw do dekoracji, a z reszty wyci?nij sok. Skrop nim ryb? i odstaw na 1/2 godziny. Czosnek zmia?d?, wymieszaj z sol?, pieprzem, przyprawami zio?owymi i ?y?k? oleju, natrzyj kawa?ki ryby. Rozgrzej piekarnik do temperatury ok. 190 stopni. Ryb? u?ó? w naczyniu ?aroodpornym, skrop reszt? oleju i winem. Wstaw do gor?cego piekarnika na 30–40 minut. Szczypiorek i po?ow? natki drobno posiekaj, wymieszaj ze ?mietan?. Gdy ryba zacznie si? rumieni?, zalej j? ?mietan? i piecz jeszcze przez chwil?. Przed podaniem udekoruj natk?, pomidorem i cytryn?.
Uwagi:
 
Przepis doda?(a): Zbyszek
Ryba pieczona

4.7027027027027
Głosowało: 37 osób
Opinie o Ryba pieczona
przepis na medal - Paulina [06.08 9:14]
ryba smakuje wysmienicie, ale proponuje doda? duzo wiecej czosnku, a do smietany takze koperek. Mozna palce lizac!
 
DOBRA RYBA - MAXIM [26.01 17:48]
RYBA JEST TAKA DOBRA ?E PALCE LIZA?
 
palce lizac - agawita [18.12 11:19]
swietny przepis, cudowny smak!!!
 
Ryba pieczona - Dorota [20.10 17:52]
Jest super, bardzo smaczna
 
Rybka - Basia [06.01 22:11]
super przepis. rybka zrobila furore na swiatecznym stole. polecam goraco
 
Karp wg tego przepisu - na medal! - andy [08.10 10:45]
Przepis zmodyfikowa?em tylko o ilo?? szczypiorku (doda?em jeden listek), smietane 12% i zamiast oleju da?em oliwe z oliwek - ryba smakowa?a wy?minicie.
 
Karp wg tego przepisu - na medal! - andy [08.10 11:05]
Przepis zmodyfikowa?em tylko o ilo?? szczypiorku (doda?em jeden listek), smietane 12% i zamiast oleju da?em oliwe z oliwek - ryba smakowa?a wy?minicie.
 
Rybka - Darie [10.04 19:23]
Calkiem smaczne ale karp najbardziej smakuje w swieta B.N.
 
Super! - Wania [29.05 10:11]
Przepis fantastyczny:)Nie przepadam za ryb?, ale tak przyrz?dzon? mog? je?? ca?y czas!
 
winko - olamag [23.06 9:33]
w?a?nie przyprawilam rybke, zjemy j? na kolacje(chce ?eby dobrze przesz?a przyprawami), narazie otworzy?am winko, pyyyyycha! wieczorem napisze jak wysz?o i czy smakowalo!
 
Ryba pieczona - Maria [07.07 15:39]
Smakowa?o mi. Pietruszka pasuje do ryby. Ale da?am troch? za pó?no ?mietan? z zielenin? i to ostatnie by?o nieco surowe. Sos mi wyszed? bardzo lu?ny.
 
REWELACJA!!!! - h4shek [05.04 16:51]
W?a?nie zjad?em sandacza z tego przepisu poprostu picha!!!!
 

Dodaj opinię o Ryba pieczona:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5