Zawijane pieczywo lavash

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane

Kurczak pieczony Kurczak w cieście Kurczak z grilla Kurczak z patelni  

Zawijane pieczywo lavash

Sk?adniki:
  • oliwa z pestek winogron w sprayu
  • 900 g pol?dwiczek z kurczaka
  • 8 porcji pieczywa lavash
  • 315 g majonezu
  • 1 ma?a sa?ata, porwana na cz?stki
  • 1/2 p?czka poszatkowanej dymki
  • 4 pokrojone w plasterki pomidory
  • 1 opakowanie hummusu
  • 2 ?y?ki soku z cytryny
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania:
  • 1 Nagrzan? teflonow? patelni? lub form? do sma?enia spryska? oliw?.
  • Sma?y? pol?dwiczki po 2 minuty z ka?dej strony.
  • 2 P?aty pieczywa lavash k?a?? pojedynczo na blacie kuchennym.
  • Cienko posmarowa? majonezem.
  • Wy?o?y? kawa?kami sa?aty, pozostawiaj?c na dole wolny brzeg ciasta szeroko?ci 4 cm.
  • Sa?at? posypa? poszatkowan? dymk?, u?o?y? plastry pomidorów.
  • 3?4 pol?dwiczki u?o?y? wzd?u? przez ?rodek pieczywa, cienko posmarowa? hummusem i rozcie?czonym sokiem z cytryny.
  • 3 Pieczywo zwin?? w ro?ek.
  • Dó? owin?? w papier pergaminowy lub foli? i podawa?.
Uwagi:
 
Porcje: 8
Przygotowanie: 8 min
Gotowanie: 6 min
Kalorie: 395 kcal
T?uszcz: 2,3 g
Wskazówka: Podajemy sk?adniki na 8 porcji.
Aby przygotowa? wi?cej porcji, nale?y zwi?kszy? proporcje sk?adników.
Mo?na podawa? równie? z innymi dodatkami, np. awokado, tart? marchwi?, selerem naciowym, ananasem, orzechami itp.

3.7
Głosowało: 20 osób
Opinie o Zawijane pieczywo lavash
zawijaniec - hugt6yf [05.12 16:43]
ok
 
zawijane pieczywo laVash - bunia [03.02 10:06]
mniaaaam!!!!!!!!! kazdy powinien spróbowa?!!!!!!!!!!!!!
 
Zawijane pieczywo lavash - Go?ka [30.03 18:30]
Tozawijane pieczyo lasvah jest poprpstu pyszniutkie polecam pychotka
 
lavash jak zrobi? pieczywko? - stiopan [22.05 12:57]
pomó?cie
 
Lavash jak zrobi? pieczywo ? - Wasyl [15.07 23:16]
Witam nie jest to oryginalny sposób ale w domowych warunkach wychodzi podobnie . A wi?c tak : - m?ka sól woda przegotowana proporcjonalnie tak aby wysz?o ciasto i aby by?o s?one , - jak jest ju? ciasto trzeba je rozwa?kowa? i zrobi? cienkie placki tak aby zmie?ci?y si? na blasze od piekarnika , - takie placki k?adziemy na SUCH? rozgrzan? blach? i dogl?damy czy ju? si? rumieni ( gotowe jest ju? po oko?o 5 minutach ) , wa?ne ?eby nie spiec ?eby si? nie kruszy?o i na koniec - najwa?niejsze ( metod? poleci? mi pewien ormianin ) trzeba przygotowa? sobie wilgotn? reklamówk? ( zwyk?a jak s? jednorazowe foliowe reklamówki w spo?ywczakach ) najlepiej wla? do niej wod? i wyla? - i po wyj?ciu placka z piekarnika obla? go wod? z jednej i drugiej strony , w?o?y? do przygotowanej reklamówki i zawi?za? tak aby zosta?o w reklamówce sporo powietrza - mo?e to posta? par? minut a daje to taki efekt ze naszego placka mo?emy zwija? w rulonik jest mi?kki i plastyczny
 

Dodaj opinię o Zawijane pieczywo lavash:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5