?atwe paluszki z kurczakiem

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane

Kurczak pieczony Kurczak w cieście Kurczak z grilla Kurczak z patelni  

?atwe paluszki z kurczakiem

Sk?adniki:
  • 900 g pol?dwiczek z kurczaka
  • sól i pieprz
  • 1 1/2 kg opakowanie mro?onego ciasta francuskiego
  • 1 porcja ostrego sosu satay lub s?odkiego sosu chili
  • 1 ?y?ka maku lub ziarna sezamowego
Ostry sos satay
  • 3/4 szklanki mas?a orzechowego
  • 3/4 szklanki wody
  • 2 ?y?ki br?zowego cukru
  • 1/8 ?y?eczki chilli w proszku
  • (lub do smaku)
  • 1 ?y?ka sosu sojowego
  • 1 ?y?ka startej cebuli
  • 2 ?y?ki pra?onego ziarna sezamowego
  • bambusowe patyczki
Sposób przygotowania:
  • 1 Oprószy? pol?dwiczki sol? i pieprzem.
  • P?at rozmro?onego ciasta pokroi? na cztery cz??ci.
  • Na ka?dym kwadracie ciasta po?o?y? pol?dwiczk? i pola? odrobin? sosu.
  • Zrolowa? tradycyjnie lub na skos, nie zlepiaj?c ko?ców.
  • Uk?ada? na p?askiej blasze brzegiem ciasta do do?u, posmarowa? mlekiem lub rozcie?czonym jajkiem, posypa? makiem lub sezamem.
  • 2 Piec w ?rednio nagrzanym piekarniku przez 25?30 minut.
  • Podawa? na gor?co jako przek?sk? do maczania w sosie satay.
  • 3 Po??czy? wszystkie sk?adniki sosu satay, podgrza? i gotowa? na wolnym ogniu przez 5 minut.
  • Sch?odzi?.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze 180°C
Porcje: 32
Przygotowanie: 30 min
Gotowanie: 30 min
Kalorie: 309 kcal
T?uszcz: 3 g

4.2222222222222
Głosowało: 9 osób

Dodaj opinię o ?atwe paluszki z kurczakiem:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5