Foccaccia z kurczakiem i marynowanymi warzywami

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane

Kurczak pieczony Kurczak w cieście Kurczak z grilla Kurczak z patelni  

Foccaccia z kurczakiem i marynowanymi warzywami

Sk?adniki:
  • 500 g piersi z kurczaka, bez skórki 1 zmia?d?ony z?bek czosnku
  • sól i pieprz
  • 1 ?y?ka soku z cytryny
  • 2 ?y?eczki oliwy z oliwek
  • 6 porcji pieczywa foccaccio (w bochenku lub w porcjach)
  • 1 ?y?ka oliwy z oliwek (do smarowania) 6 plastrów marynowanego pieczonego bak?a?ana
  • 85 g marynowanych grzybów
  • 6 plastrów marynowanej pieczonej czerwonej papryki
Sposób przygotowania:
  • 1 Z mi?sa usun?? b?onki i umie?ci? w szklanym naczyniu, doda? czosnek, pozosta?e przyprawy, sok z cytryny i oliw?.
  • Przykry? i wstawi? do lodówki na 30 minut.
  • Rozgrza? teflonow? patelni? lub nasmarowan? t?uszczem form?, obsma?a? filety przez 1 minut?, po czym przyrumieni? z ka?dej strony przez oko?o 3 minuty.
  • Nast?pnie pokroi? w sko?ne plasterki.
  • Trzyma? w cieple.
  • 2 Pokroi? bochenek foccaccio na porcje, ka?d? naci?? przez ?rodek.
  • Podobnie post?pi?, je?li u?ywamy gotowych porcji pieczywa.
  • ?rodek posmarowa? oliw? z oliwek.
  • 3 Na ka?dej dolnej cz??ci po?o?y? plaster bak?a?ana, a na nim kawa?ki kurczaka, grzyby i papryk?.
  • Nakry? górn? cz??ci? pieczywa.
  • Piec w ?rednio nagrzanym piekarniku przez 10 minut.
  • Podawa? na gor?co z marynowanymi warzywami jako lekk? przek?sk?.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze 160°C
Porcje: 5 Przygotowanie: 10 min + marynowanie
Pieczenie: 18 min
Kalorie: 349 kcal
T?uszcz: 1 g

3.75
Głosowało: 4 osób

Dodaj opinię o Foccaccia z kurczakiem i marynowanymi warzywami:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5