Kurczak z serem ricotta, rukolą i czerwoną pieczoną papryką

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane

Kurczak pieczony Kurczak w cieście Kurczak z grilla Kurczak z patelni  

Kurczak z serem ricotta, rukolą i czerwoną pieczoną papryką

Składniki:
  • 200 g świeżego sera ricotta
  • 1 szklanka drobno posiekanej rukoli
  • l/4 szklanki orzechów piniowych, prażonych
  • 1/2 pieczonej, drobno pokrojonej czerwonej papryki
  • sól i świeżo zmielony pieprz
  • 4 piersi kurczaka ze skórą, każda o wadze 170-200 g
  • 4 łyżki masła
  • 1 szklanka bulionu z kurczaka
Sposób przygotowania:
  • 1 Nagrzać piekarnik.
  • 2 W małej misce wymieszać na gładką masę rukolę, ser ricotta, orzeszki pinii, paprykę, sól i pieprz.
  • 3 Rozprowadzić 1-2 łyżeczki masy pod skórą piersi kurczaka.
  • Lekko natłuścić naczynie do pieczenia.
  • Włożyć mięso, oprószyć solą i pieprzem, na każdej piersi ułożyć 1 łyżeczkę masła.
  • Mięso podlać bulionem.
  • Piec 25-30 minut.
  • 4 Podawać z sosem z pieczenia i sałatką z rukoli.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze 200°;C,
LUB ?6"
Porcje: 4
Przygotowanie: 10 min
Pieczenie: 25 min
Kalorie: 564 kcal
Tłuszcz: 15,7 g

3.4615384615385
Gosowao: 13 osb

Dodaj opini o Kurczak z serem ricotta, rukolą i czerwoną pieczoną papryką:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5