Kurczak z serem ricotta, rukol? i czerwon? pieczon? papryk?

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane

Kurczak pieczony Kurczak w cieście Kurczak z grilla Kurczak z patelni  

Kurczak z serem ricotta, rukol? i czerwon? pieczon? papryk?

Sk?adniki:
  • 200 g ?wie?ego sera ricotta
  • 1 szklanka drobno posiekanej rukoli
  • l/4 szklanki orzechów piniowych, pra?onych
  • 1/2 pieczonej, drobno pokrojonej czerwonej papryki
  • sól i ?wie?o zmielony pieprz
  • 4 piersi kurczaka ze skór?, ka?da o wadze 170-200 g
  • 4 ?y?ki mas?a
  • 1 szklanka bulionu z kurczaka
Sposób przygotowania:
  • 1 Nagrza? piekarnik.
  • 2 W ma?ej misce wymiesza? na g?adk? mas? rukol?, ser ricotta, orzeszki pinii, papryk?, sól i pieprz.
  • 3 Rozprowadzi? 1-2 ?y?eczki masy pod skór? piersi kurczaka.
  • Lekko nat?u?ci? naczynie do pieczenia.
  • W?o?y? mi?so, oprószy? sol? i pieprzem, na ka?dej piersi u?o?y? 1 ?y?eczk? mas?a.
  • Mi?so podla? bulionem.
  • Piec 25-30 minut.
  • 4 Podawa? z sosem z pieczenia i sa?atk? z rukoli.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze 200°C,
LUB ?6"
Porcje: 4
Przygotowanie: 10 min
Pieczenie: 25 min
Kalorie: 564 kcal
T?uszcz: 15,7 g

3.4615384615385
Głosowało: 13 osób

Dodaj opinię o Kurczak z serem ricotta, rukol? i czerwon? pieczon? papryk?:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5