Kurczak w li?ciach winoro?li

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane

Kurczak pieczony Kurczak w cieście Kurczak z grilla Kurczak z patelni  

Kurczak w li?ciach winoro?li

Sk?adniki:
  • 2 m?ode ?redniej wielko?ci przepo?owione kurcz?ta
  • 3 ?y?ki p?ynnego miodu
  • 3 ?y?ki oliwy z oliwek
  • 3 ?y?ki soku z pomara?czy
  • 2 ?y?eczki trawki cytrynowej drobno posiekanej
  • 1/2 szklanki bia?ego wina
  • 8?10 li?ci winoro?li
Sposób przygotowania:
  • 1 Kurcz?ta umy?, osuszy?.
  • Wymiesza? miód, sok, oliw?, tymianek i wino.
  • Kurcz?ta w?o?y? do naczynia i zala? po?ow? marynaty.
  • Przykry? i wstawi? do lodówki na noc, 1?2 razy odwróci? na drog? stron?.
  • 2 Nagrza? piekarnik.
  • 3 Kurczaki zawin?? w li?cie winoro?li, spi?? szpikulcami.
  • Piec w brytfance 25?30 minut.
  • Wyj?? li?cie i piec same kurczaki jeszcze 10 minut (a? b?d? dopieczone i zrumienione).
  • 4 Usun?? szpikulce.
  • U?o?y? kurczaki na li?ciach winoro?li.
  • 5 Na patelni podgrza? pozosta?? marynat? i pola? ni? kurczaki przed podaniem.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze 180°C,
Porcje: 2 Przygotowanie: 10 min + sch?odzenie
Pieczenie: 40 min
Kalorie: 535 kcal
T?uszcz: 4,2 g

2.875
Głosowało: 16 osób
Opinie o Kurczak w li?ciach winoro?li
ocena - Pikus [25.01 0:20]
Moze byc
 
Kurczak - Ba?ka [24.06 19:50]
Jeszcze nie wiem jak wygl?da ale smakowici wygl?da:)
 

Dodaj opinię o Kurczak w li?ciach winoro?li:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5