Kurczak Tandoori

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane

Kurczak pieczony Kurczak w cieście Kurczak z grilla Kurczak z patelni  

Kurczak Tandoori

Sk?adniki:
  • 900 g ?wie?ego kurczaka
  • 3 ?y?ki pasty curry Tandoori
  • 200 g naturalnego jogurtu
  • 2 ?y?ki soku z cytryny
  • 2 ?y?ki stopionego mas?a
  • li?cie sa?aty, kr??ki cebuli, pomidor i cytryna
Sposób przygotowania:
  • 1 Kurczaka dok?adnie umy? i osuszy?.
  • Zrobi? g??bokie naci?cia w udkach 1 po obu stronach piersi.
  • Spi?? skrzyde?ka do ty?u.
  • 2 Wymiesza? jogurt, sok z cytryny i stopione mas?o.
  • W?o?y? kurczaka do naczynia z nierdzewnej stali lub innego naczynia niemetalowego, pola? zalew?, dok?adnie nacieraj?c naci?cia.
  • Przykry? i wstawi? do lodówki na 12 godzin lub d?u?ej.
  • U?o?y? kurczaka w naczyniu ?aroodpornym, pola? resztk? marynaty.
  • 3 Piec w nagrzanym piekarniku przez 1 godzin?.
  • Podczas pieczenia polewa? wytwarzaj?cym si? sosem.
  • Przed podaniem owin?? foli? i odstawi? na 10 minut.
  • Na du?ym pó?misku u?o?y? kruche li?cie sa?aty, na nich kr??ki cebuli.
  • Podzieli? kurczaka na porcje, prze?o?y? na pó?misek.
  • Przybra? ?wiartkami pomidora i plasterkami cytryny.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze 180°C,
Porcje: 8-10 Przygotowanie: 10 min + marynowanie
Pieczenie: 1 godz. + 10 min dochodzenie potrawy
Kalorie: 235 kcal T?uszcz: 2,1 g

3.5
Głosowało: 22 osób
Opinie o Kurczak Tandoori
2 - danusia [19.04 7:42]
bardzo smaczny....mniammmmmmmm
 
ile mozna - niezadowolony [22.08 14:30]
moja kobieta ciagle gotoje kurczaka! dzien w dzien a to rosolek a to kurczak pieczony odnosze wrarzenie ze wyrastaja mi juz piora MAM JUZ DOSC KURCZAKA!!!!!!!!!!
 

Dodaj opinię o Kurczak Tandoori:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5