Kurczak nadziewany zio?ami

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane

Kurczak pieczony Kurczak w cieście Kurczak z grilla Kurczak z patelni  

Kurczak nadziewany zio?ami

Sk?adniki:
  • 4 piersi kurczaka ze skór?
  • 2 ?y?ki naturalnego jogurtu
  • 1 zmia?d?ony z?bek czosnku
  • 1 ?y?eczka oliwy z oliwek
  • 2 ?y?ki drobno posiekanej mi?ty
  • 2 ?y?ki natki w?oskiej pietruszki (karbowanej), drobno posiekanej
  • 2 ?y?ki drobno posiekanego oregano
  • 2 ?y?ki drobno posiekanego kopru w?oskiego
  • 2 drobno posiekane dymki
  • sól i drobno zmielony czarny pieprz
Sposób przygotowania:
  • 1 W ma?ej misce dok?adnie wymiesza? wszystkie sk?adniki nadzienia.
  • 2 1/4 farszu delikatnie rozprowadzi? pod skór? piersi kurczaka.
  • Wyg?adzi? z wierzchu i równomiernie rozprowadzi? nadzienie.
  • Tak samo post?pi? z pozosta?ymi filetami.
  • Przykry? i w?o?y? do lodówki na 1 1/2 godziny.
  • 3 Piec w nagrzanym piekarniku na ruszcie przez 15?17 minut.
  • Kiedy po nak?uciu mi?sa wyp?ywa przezroczysty sok, potrawa jest gotowa.
Uwagi:
 
Piec w temperaturze 180°C,
Porcje: 4?6 Przygotowanie: 12 min + sch?odzenie
Pieczenie: 17 min
Kalorie: 263 kcal
T?uszcz: 4,1 g
Uwaga: Wszystkie zio?a nale?y bardzo drobno posieka?.

3.8571428571429
Głosowało: 21 osób
Opinie o Kurczak nadziewany zio?ami
a wi?c... - micha? pe [03.03 19:45]
zamiast piersi u?y?em pa?ek.czas pieczenia wyd?u?y? si? do ponad godziny.mieso proponuje troche podsoli? i podpieprzy?.wra?enia:po upieczeniu radze oczysci? mi?so z farszu.smak delikatny.nie zaszkodzi doda? wi?cej oregano a mniej pietruszki i kopru.smacznego.
 
kurczczek - marzenka [19.08 6:46]
Ca?kiem nie?le wygl?da i smakuje.
 
Wyglada_apetycznie - Mama_elka [25.02 10:47]
wygl?da naprawd? apetycznie i moim zdaniem napewno b?dzie pyszny!!!!zrobi? w niedziel? na obiad!!!!pozdrowienia dla wszystkich domowych kucharzy!!!!
 
pal dalej b?dziesz zdrowszy - bambus [05.02 14:54]
Dodaj opini? o Kurczak nadziewany zio?ami: Sk?adniki: * 4 piersi kurczaka ze skór? * 2 ?y?ki naturalnego jogurtu * 1 zmia?d?ony z?bek czosnku * 1 ?y?eczka oliwy z oliwek * 2 ?y?ki drobno posiekanej mi?ty * 2 ?y?ki natki w?oskiej pietruszki (karbowanej), drobno posiekanej * 2 ?y?ki drobno posiekanego oregano * 2 ?y?ki drobno posiekanego kopru w?oskiego * 2 drobno posiekane dymki * sól i drobno zmielony czarny pieprz Sposób przygotowania: * 1 W ma?ej misce dok?adnie wymiesza? wszystkie sk?adniki nadzienia. * 2 1/4 farszu delikatnie rozprowadzi? pod skór? piersi kurczaka. * Wyg?adzi? z wierzchu i równomiernie rozprowadzi? nadzienie. * Tak samo post?pi? z pozosta?ymi filetami. * Przykry? i w?o?y? do lodówki na 1 1/2 godziny. * 3 Piec w nagrzanym piekarniku na ruszcie przez 15�17 minut. * Kiedy po nak?uciu mi?sa wyp?ywa przezroczysty sok, potrawa jest gotowa.
 

Dodaj opinię o Kurczak nadziewany zio?ami:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5