Zupa warzywna z bazyliowym puree

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy
Duża oferta laptopów
Tablety
I inne mobilne urządzenia
Smartfony
na każdą kieszeń atrakcyjne ceny
Telewizory
tv różnego rodzaju duża oferta
Drukarki
Laserowe i atramentowe
Konsole do gier
duża oferta Konsole
Sklep komputerowy
największa oferta komputerów
Monitory
super led monitory
Komputery
stacjonarne dla gracza
Smartwatch
Najlepsze Smartwatche online
Routery
mobilne i przenośne gsm
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Zupa warzywna z bazyliowym puree

Skladniki:
  • 1/2 szklanki drobnej, bia?ej, suchej fasol
  • 12 szklanek fond de volaille
  • 1 cebula pokrojona w kostk? (1 cm)
  • 1 por (tylko bia?a cz???), pokrojony w talarki o grubo?ci 1 cm
  • 1 seler naciowy, pokrojony w kostk? (1 cm)
  • 1/2 du?ego ziemniaka, obranego i pokrojonego w kostk? (1 cm)
  • 2 marchewki, pokrojone w kostk? (1 cm)
  • 1 szklanka pomidorów, obranych i bez pestek, drobno posiekanych
  • 3/4 szklanki zielonej fasolki szparagowej, pokrojonej na cz??ci (d?ugo?ci 2 cm)
  • 2 ma?e cukinie, pokrojone w kostk? (1 cm)
  • 1/2 szklanki makaronu (preferowane rurki)
  • 1 szklanka startego sera gruyere
Pistou
  • 2 ?y?ki rozgniecionego czosnku
  • 4 ?y?ki oliwy z oliwek
  • 1 szklanka ?wie?ych li?ci bazylii
  • 1/2 szklanki startego sera gruyere
Sposób przygotowania:
  • Bia?? fasol? zala? zimn? wod? (na 2 cm) i pozostawi? na noc do namoczenia. Nast?pnie osuszy?.
  • W du?ym garnku, na ?rednim ogniu, zagotowa? wywar. Doda? bia?? fasol? i gotowa? na zmniejszonym ogniu ok. 35 minut. Nast?pnie doda? cebul?, por, seler, ziemniak i marchew. Gotowa? ok. 20 minut. Doda? pomidory, zielon? fasol?, cukini? i makaron i dalej gotowa?, a? warzywa b?d? mi?kkie (ok. 20 min).
  • W tym czasie przygotowa? pistou. W?o?y? wszystkie sk?adniki do g??bokiego naczynia do miksowania, i miksowa? je na g?adk? mas? (przepis na 1/2 szklanki).
  • Zup? podawa? w gor?cych czarkach. Ka?d? porcj? udekorowa? 2 ?y?eczkami pistou. Pozosta?e pistou i ser ustawi? na stole.
Uwagi:
 
Porcja dla 6 osób

2.8333333333333
Głosowało: 6 osób

Dodaj opinię o Zupa warzywna z bazyliowym puree:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5