Szparagi w sosie vinaigrette

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy
Duża oferta laptopów
Tablety
I inne mobilne urządzenia
Smartfony
na każdą kieszeń atrakcyjne ceny
Telewizory
tv różnego rodzaju duża oferta
Drukarki
Laserowe i atramentowe
Konsole do gier
duża oferta Konsole
Sklep komputerowy
największa oferta komputerów
Monitory
super led monitory
Komputery
stacjonarne dla gracza
Smartwatch
Najlepsze Smartwatche online
Routery
mobilne i przenośne gsm
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Szparagi w sosie vinaigrette

Skladniki:
  • 1 ?y?ka musztardy Dijon
  • 4 ?y?ki octu z czerwonego wina
  • cukier do smaku
  • 1 ?y?eczka soli
  • 1/2 ?y?eczki zmielonego czarnego pieprzu
  • drobno posiekana natka pietruszki
  • posiekany ?wie?y szczypiorek
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 1 p?czek szparagów
Sposób przygotowania:
  • Aby przygotowa? vinaigrette nale?y w?o?y? musztard? do g??bokiego naczynia, mieszaj?c zala? octem, wymiesza? razem z cukrem, sol?, pieprzem i zio?ami do smaku.
  • Prztz ca?y czas mieszaj?c, powoli dolewa? oliw?, az masa zg?stnieje. Przykry? i odczeka?, az sos b?dzie gotowy.
  • Ode l?c twarde ko?ce szparagów i zdj?? z nich skórk?. Gotowa? w osolonej wodzie, az b?d? mi?kkie, ale spr??yste (ok. 5? 10 minut).
  • Wy?o?y? szparagi na talerz, skropi? sosem. Podawa? na zimno lub na ciep?o.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 2-4 OSÓB

3.25
Głosowało: 8 osób
Opinie o Szparagi w sosie vinaigrette
szparagi - inz [08.04 19:11]
mo?e byc
 

Dodaj opinię o Szparagi w sosie vinaigrette:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5