Szparagi w sosie vinaigrette

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
przepisy kulinarne
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Szparagi w sosie vinaigrette

Skladniki:
  • 1 ?y?ka musztardy Dijon
  • 4 ?y?ki octu z czerwonego wina
  • cukier do smaku
  • 1 ?y?eczka soli
  • 1/2 ?y?eczki zmielonego czarnego pieprzu
  • drobno posiekana natka pietruszki
  • posiekany ?wie?y szczypiorek
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 1 p?czek szparagw
Sposb przygotowania:
  • Aby przygotowa? vinaigrette nale?y w?o?y? musztard? do g??bokiego naczynia, mieszaj?c zala? octem, wymiesza? razem z cukrem, sol?, pieprzem i zio?ami do smaku.
  • Prztz ca?y czas mieszaj?c, powoli dolewa? oliw?, az masa zg?stnieje. Przykry? i odczeka?, az sos b?dzie gotowy.
  • Ode l?c twarde ko?ce szparagw i zdj?? z nich skrk?. Gotowa? w osolonej wodzie, az b?d? mi?kkie, ale spr??yste (ok. 5? 10 minut).
  • Wy?o?y? szparagi na talerz, skropi? sosem. Podawa? na zimno lub na ciep?o.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 2-4 OSB

3.25
Gosowao: 8 osb
Opinie o Szparagi w sosie vinaigrette
szparagi - inz [08.04 19:11]
mo?e byc
 

Dodaj opini o Szparagi w sosie vinaigrette:

Imi lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5