Bak?a?any po prowansalsku

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy
Duża oferta laptopów
Tablety
I inne mobilne urządzenia
Smartfony
na każdą kieszeń atrakcyjne ceny
Telewizory
tv różnego rodzaju duża oferta
Drukarki
Laserowe i atramentowe
Konsole do gier
duża oferta Konsole
Sklep komputerowy
największa oferta komputerów
Monitory
super led monitory
Komputery
stacjonarne dla gracza
Smartwatch
Najlepsze Smartwatche online
Routery
mobilne i przenośne gsm
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Bak?a?any po prowansalsku

Skladniki:
  • 3 ?rednie bak?a?any
  • sól do smaku
  • 2 ?y?ki oliwy z oliwek
  • 4 drobno posiekane szalotki
  • 1 z?bek rozgniecionego czosnku
  • 1 pokrojony w kostk? pomidor
  • 2 szklanki ugotowanego ry?u
  • 1 szklanka soku pomidorowego
  • 1/2 ?y?eczki suszonego oregano
  • 1 ?y?ka posiekanej natki pietruszki
Sposób przygotowania:
  • Bak?a?any przekroi? wzd?u? na pó?. Usun?? ?y?eczk? nasiona i cz??? mi??szu, pozostawiaj?c przy skórce mi??sz na szeroko?? 2 cm. Wydr??one bak?a?any posypa? so??. Odstawi? na 30 minut.
  • W tym czasie podgrza? na patelni 1 ?y?k? oliwy. Poddusi? szalotki, czosnek, pomidory i pokrojony w kostk? mi??sz bak?a?anów, a? b?d? mi?kkie. Doda? ryz i oregano. soi do smaku i wymiesza?.
  • Z wydr??onych bak?a?anów odla? sok. Osuszy? papierowymi r?cznikami, wysmarowa? wewn?trz pozosta?? oliw?. Na?o?y? farsz z ry?em. Ulozyi w ?aroodpornym naczyniu do pieczenia, zala? sokiem pomidorowym. Piec 35?40 minut w temperaturze 180°C. Podawa? posypane natk?.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 6 OSÓB

3
Głosowało: 8 osób
Opinie o Bak?a?any po prowansalsku
Bak?a?any mniam mniam - Mena [21.03 13:38]
Pychota jad?am przyrz?dzone przez moj? przyjació?k?
 

Dodaj opinię o Bak?a?any po prowansalsku:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5