Serowe tosty koktailowe

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy
Duża oferta laptopów
Tablety
I inne mobilne urządzenia
Smartfony
na każdą kieszeń atrakcyjne ceny
Telewizory
tv różnego rodzaju duża oferta
Drukarki
Laserowe i atramentowe
Konsole do gier
duża oferta Konsole
Sklep komputerowy
największa oferta komputerów
Monitory
super led monitory
Komputery
stacjonarne dla gracza
Smartwatch
Najlepsze Smartwatche online
Routery
mobilne i przenośne gsm
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Serowe tosty koktailowe

Skladniki:
  • 500 g startego sera gruyere
  • 1 ?y?ka wytrawnego, bia?ego wina
  • 1/4 szklanki jogurtu
  • 1/4 szklanki posiekanej cebuli
  • 1 ?y?ka posiekanego czosnku
  • 3 ?y?eczki startej skórki cytryny
  • 1/4 szklanki drobno posiekanej czerwonej cebuli
  • 1/4 szklanki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 48 ma?ych, okr?g?ych kromek bu?ki (ok. 5 mm grubo?ci), najlepiej francuskiej bagietki
Sposób przygotowania:
  • W ?redniej wielko?ci rondlu wymiesza? ser, wino, jogurt, cebul?, czosnek i 2 ?y?eczki startej skórki cytryny. Przykry? i ch?odzi? ca?? noc, a najlepiej 2 dni w lodówce.
  • Rozgrza? ruszt. W ma?ym garnku zmiesza? reszt? skórki cytryny, czerwon? cebul? i natk? pietruszki. Kromki bu?ki umie?ci? na blasze do pieczenia i posmarowa? je mas? serow?. Opieka?, a? na serze pojawi? si? b?belki i zacznie nabiera? br?zowego odcienia (ok. 2?3 minut). Udekorowa? mas? z pietruszk?. Podawa? na gor?co.
Uwagi:
 
PRZEPIS NA OK. 50 TOSTÓW

3.6
Głosowało: 10 osób
Opinie o Serowe tosty koktailowe
Mniam - Agnieszka [03.02 22:18]
?adnie to wygl?da, czy kto? to ju? robi? ?
 

Dodaj opinię o Serowe tosty koktailowe:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5