Sa?atka z ?ososia na gor?co z zielon? fasol?

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy
Duża oferta laptopów
Tablety
I inne mobilne urządzenia
Smartfony
na każdą kieszeń atrakcyjne ceny
Telewizory
tv różnego rodzaju duża oferta
Drukarki
Laserowe i atramentowe
Konsole do gier
duża oferta Konsole
Sklep komputerowy
największa oferta komputerów
Monitory
super led monitory
Komputery
stacjonarne dla gracza
Smartwatch
Najlepsze Smartwatche online
Routery
mobilne i przenośne gsm
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Sa?atka z ?ososia na gor?co z zielon? fasol?

Skladniki:
  • 1 ?ó?tko jaja
  • sok z 1 limonki
  • 2 ?y?ki octu z bia?ego wina
  • 6 cebul (tylko bia?e i jasnozielone cz??ci), drobno posiekanych
  • 1 szklanka oliwy z oliwek sól i ?wie?o zmielony pieprz
  • 1 filet ?ososia ze skór?
  • 2 szklanki wytrawnego bia?ego wina
  • 1/2 kg fasolki szparagowej, oczyszczonej, bez w?ókien, przekrojonej na pó? (je?li jest du?a)
  • 1 sa?ata, tylko wewn?trzne li?cie
  • 1 cebula, drobno posiekana ? do przybrania
Sposób przygotowania:
  • ?ó?tko, sok z limonki, ocet i cebul? zmiksowa? na g?adk? mas?. Nadal miksuj?c, dolewa? oliw?, najpierw powoli, a? masa zg?stnieje, a nast?pnie wi?kszym strumieniem. Sos powinien by? g?sty i zielony. Przela? go do naczynia, posoli? do smaku. Wstawi? pod przykryciem do lodówki. Mo?na go przechowywa? najd?u?ej jeden dzie?.
  • ?ososia pokroi? na plastry o szeroko?ci ok. 2,5 cm. Posoli? i popieprzy?. Równolegle do 2 rondli o ?rednicy ok. 23 cm wla? po 1 szklance wina i gotowa? na ?rednim ogniu. Równ? ilo?? ryby w?o?y? do ka?dego rondla i zwi?kszy? ogie?. Gotowa? pod przykryciem ok. 3 minut. Przekr?ci? ryb? i gotowa? kolejne 3 minuty. Sprawdzi?, czy ryba jest ugotowana ? powinna by? jasnoró?owa, nie mo?e si? rozpada?, i msi by? wci?? wilgotna w ?rodku. P?ask? szpatu?k? do ryby prze?o?y? ?ososia na ?ciereczk?, aby go osuszy?.
  • Gotuj?c ryb?, gotowa? równolegle fasolk? na parze, nad zagotowan? osolon? wod?, a? nieco zmi?knie, ale zachowa spr??ysto?? (6-10 minut). Na pó?misku lub na talerzach u?o?y? ryb?, p?czki fasoli i sa?at?. Udekorowa? talerze posiekan? cebul?. Sos poda? w osobnym naczyniu lub niewielk? jego ilo?ci? pola? ka?d? porcj?.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 6 OSÓB

3.2
Głosowało: 5 osób

Dodaj opinię o Sa?atka z ?ososia na gor?co z zielon? fasol?:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5