Camembert w cie?cie francuskim

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy
Duża oferta laptopów
Tablety
I inne mobilne urządzenia
Smartfony
na każdą kieszeń atrakcyjne ceny
Telewizory
tv różnego rodzaju duża oferta
Drukarki
Laserowe i atramentowe
Konsole do gier
duża oferta Konsole
Sklep komputerowy
największa oferta komputerów
Monitory
super led monitory
Komputery
stacjonarne dla gracza
Smartwatch
Najlepsze Smartwatche online
Routery
mobilne i przenośne gsm
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Camembert w cie?cie francuskim

Skladniki:
  • 9 p?atów ciasta francuskiego (mro?one mo?na kupi? w supermarketach), poci?tych w kwadraty 30x30 cm
  • 145 g stopionego mas?a
  • 3 ?y?ki posiekanego, ?wie?ego rozmarynu i dodatkowo rozmaryn do dekoracji
  • 3 x 225 g okr?g?ego sera camembert
  • czarny pieprz
  • 3 ?y?ki gotowego soku jab?kowego
Sposób przygotowania:
  • Roz?o?y? p?at ciasta francuskiego, posmarowa? go mas?em. Przykry? ciasto drugim p?atem tak. by powsta?a gwiazda o 8 ramionach. Ponownie posmarowa? mas?em. Znów przykry? trzecim p?atem tak, by doda? gwie?dzie 4 kolejne ramiona i znów posmarowa? powierzchni? mas?em.
  • Posypa? odrobin? rozmarynu, po?rodku u?o?y? ser, posypany pieprzem i rozmarynem i polany 1 ?y?k? soku jab?kowego.
  • Przykry? ser ramionami gwiazdy z ciasta. Posmarowa? mas?em. Podobnie post?pi? z pozosta?ym ciastem i serami. U?o?y? lu?no w naczyniu i wstawi? pod przykryciem do lodówki na 2 godziny.
  • Piekarnik rozgrza? do temperatury 200°C. Posmarowa? mas?em brytfann? do pieczenia, u?o?y? w niej zawini?tka z serem i piec na z?oty kolor ok 25 minut. Studzi? ok. 1 5 minut. Podawa? na ciep?o posypane rozmarynem.
Uwagi:
 
Porcja dla 3 osób

4.5384615384615
Głosowało: 13 osób
Opinie o Camembert w cie?cie francuskim
pyszne - justyna [06.04 17:34]
mmmmmm to jest pyszne wprost rozplywa sie w ustach polecam
 
ciasteczko - gruby [07.05 11:30]
bardzo dobre i na temat bo ja to mam na zadanie domowe
 
Rewelacyjna przystawka :o) - Jolcia [17.08 21:57]
Wspania?y przepis!!! Do tego proponuj? czerwone wino!!! Smacznego
 
na ró?ne sposoby - zosia [17.07 8:45]
Przepis mi znany i najcz??ciej goszcz?ca na moim stole przystawka. robi? z ró?nymi zio?ami, czosnkiem, ?urawin?. PYCHA
 
mmm - kamilkaaa [02.05 11:44]
mniamsmakwicie to wygladawlasnie zabieram sie do robienia mamnadzieje ze rwnie dobrze bedzie smakowac
 
Camembert - Mumin [28.01 1:13]
Co? pi?knego i robi spore wra?enie. Na standardowy kr??ek sera wystarcz? dwa plastry ciasta porz?dnie rozwa?kowane.Przed wa?kowanie polecam posypa? je rozmarynem który podczas wa?kowania ?adnie wbija si? w ciasto. POLECAM!!!!!!!!!!!
 
hmm? - Arrlas [27.05 20:14]
Szykuje sie do konkursy ktory sie odbedzie w mojej szkole w dniu Francuskim i dla mnie swietnie pasuje ta przystawka, ale dy robilem ja w domu wyszedl mi zakalec :/.. czy to za duzo masla ?.. co moglem nie tak zrobic ?.. a potrawa pysznie wyglada
 
pycha - Ania [26.02 12:51]
?wietna zak?ska, mo?na si? naje??, do tego przede wszystkim ?urawina, palce liza?
 

Dodaj opinię o Camembert w cie?cie francuskim:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5