Kurcz?ta po prowansalsku

Przepisy kulinarne
 szukaj
Twoja Reklama
Wasze przepisy
Dodaj przepis
Przyprawy
Owoce morza
Składniki żywieniowe
Witaminy i minerały
Diety
Słownik pojęć
Savoir Vivre
Kontakt
 polecane
Laptopy
Duża oferta laptopów
Tablety
I inne mobilne urządzenia
Smartfony
na każdą kieszeń atrakcyjne ceny
Telewizory
tv różnego rodzaju duża oferta
Drukarki
Laserowe i atramentowe
Konsole do gier
duża oferta Konsole
Sklep komputerowy
największa oferta komputerów
Monitory
super led monitory
Komputery
stacjonarne dla gracza
Smartwatch
Najlepsze Smartwatche online
Routery
mobilne i przenośne gsm
Mięsa Owoce morza Drób Zupy Przystawki Warzywa Desery  

Kurcz?ta po prowansalsku

Skladniki:
  • 4 z?bki czosnku, przekrojone wzd?u? na pó?
  • 6 ?wie?ych ga??zek rozmarynu (4 w ca?o?ci, 2 posiekane), dodatkowo rozmaryn do dekoracji
  • 4 kurcz?ta
  • 4 ?y?ki oliwy z oliwek
  • sól i czarny pieprz
  • 2 ?y?ki m?ki
  • 300 ml wywaru z kurczaka lub bia?ego wina
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 ?y?ka musztardy Dijon
Sposób przygotowania:
  • Podgrza? piekarnik do temperatury 200°C. Do ?rodka ka?dego kurcz?cia w?o?y? po ga??zce rozmarynu i przekrojony na pó? z?bek czosnku. U?o?y? kurcz?ta na blasze do pieczenia.
  • Ka?dego kurczaka posmarowa? oliw? z oliwek i posypa? posiekanym rozmarynem, a nast?pnie wstawi? do piekarnika. Piec 50 minut, a? b?d? mi?kkie. Wyj?? z piekarnika, prze?o?y? na pó?misek i lu?no przykry? foli? aluminiow?, aby trzyma?a ciep?o.
  • Sos z pieczenia zla? do ma?ego rondla. Doda? m?k? i miesza? 1-2 minuty na g?adk? mas?. Nast?pnie dola? wino i podgrza? na niewielkim ogniu. Dola? sok z cytryny, jeszcze chwil? podgrzewa? (2-3 minuty), a? sos zg?stnieje. Doda? musztard? i zla? do sosjerki. Udekorowa? rozmarynem.
Uwagi:
 
PORCJA DLA 4 OSÓB

2.8571428571429
Głosowało: 7 osób
Opinie o Kurcz?ta po prowansalsku
Pychota - Doda [06.02 17:58]
Czosnek, kurczak i rozmaryn- nic lepszego nie trzeba!!!
 
fuuuj - olusia [03.02 22:00]
bardzo niedobre danie!!! dalam jeden a powino byc mniej niz 0
 

Dodaj opinię o Kurcz?ta po prowansalsku:

Imię lub pseudonim:
Temat:
Twoja opinia:
Twoja ocena:
1 2 3 4 5